11 Φεβ 2016

Νέο όχι στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Ρόμπερτ Κέννεντυ

Απορρίφθηκε από την πολιτεία της Καλιφόρνια η αίτηση αποφυλάκισης του Σιρχάν Σιρχάν, του ανθρώπου που δολοφόνησε το 1968 τον Ρόμπερτ Κένεντι. Είναι η 15η φορά που απορρίπτεται αίτηση αποφυλάκισης του 71χρονου πια Σιρχάν. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο καταδικασμένος δικαιούται να κάνει αίτηση πάλι σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος φυλακών της πολιτείας.
Γεννημένος στην Παλαιστίνη, ο Σιρχάν εκτίει ισόβια ποινή για τη δολοφονία με πυροβολισμό του 42χρονου Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες στις 5 Ιουνίου 1968. Ο πυροβολισμός συνέβη λίγα λεπτά αφότου ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών και πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, είχε δώσει τη νικητήρια ομιλία του μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας.
Ο Κένεντι πέθανε την επόμενη μέρα. Ο Σιρχάν καταδικάστηκε εις θάνατον το 1969, και η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια όταν η Καλιφόρνια απαγόρευσε την ποινή θανάτου. Βρίσκεται σε φυλακή στο Σαν Ντιέγκο. Ο Πολ Σρέιντ, 91 ετών, προσωπικός σύμβουλος του Κένεντι και ένα από τα πέντε άτομα που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο, είπε στο συμβούλιο αποφυλάκισης ότι ο Σιρχάν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτός που σκότωσε τον Κένεντι ήταν ένας άλλος, δεύτερος δράστης με όπλο, ο οποίος παραμένει άγνωστος.
Ο Σιρχάν πυροβόλησε τον Κένεντι από μπροστά, ενώ βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά ο γερουσιαστής χτυπήθηκε πισώπλατα από τρεις σφαίρες, μία από τις οποίες ήταν στο κεφάλι και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Σύμφωνα με αναλύσεις μιας μαγνητοφώνησης ενός δημοσιογράφου, υπήρξαν 13 πυροβολισμοί, αλλά το όπλο του Σιρχάν είχε μόνο 8 σφαίρες και δεν πρόλαβε να το ξαναγεμίσει. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Ρόμπερτ, ο πρόεδρος Τζον Κένεντι, δολοφονήθηκε το 1963 στο Ντάλας του Τέξας.
Πηγή newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: