19 Ιουν 2013

Αγνοεί και τη Δικαιοσύνη ο κ. Σαμαράς

Σε αναμονή των εξελίξεων, ενόψει της νέας σημερινής σύσκεψης της τρικομματικής για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Λυπάμαι αλλά κάποιος, νομίζω, ότι μας κοροιδεύει και φοβάμαι ότι η ΕΡΤ έχει πολλές πιθανότητες να μην ανοίξει. Σε κάθε άλλη χώρα, μια τέτοια απόφαση του Σ.Τ.Ε, θα παρότρυνε άμεσα τους "δράστες" να ανοίξουν τη Δημόσια τηλεόραση. Στην Ελλάδα όμως βασιλεύει η αυταρχικότητα του μοναδικού κ. Σαμαρά.
Παρόλες τις διεθνείς αντιδράσεις που υπήρξαν και πίεσαν τον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπακούσει στο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας του, αυτός κάνει πραγματικά ότι θέλει, αγνοώντας προκλητικά την Ελληνική Δικαιοσύνη. Τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε την "ακροδεξιά" ταυτότητα του κ. Σαμαρά?

Γνωμοδότηση επί της δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ εξέδωσε η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ και υποστηρίζει πως η ΕΡΤ ΑΕ παραμένει σε ισχύ αφού δεν υπάρχει ρητή κατάργηση της εταιρείας. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει την Τετάρτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Επί ποδός πολέμου παραμένει το Ραδιομέγαρο, καθώς η απόφαση του ΣτΕ δεν χαρακτηρίζει παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Το "πειρατικό" πρόγραμμα συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι παραμένουν στο Ραδιομέγαρο, ενώ προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις συμπαράστασης. "Δεν δεχόμαστε εκκαθαριστές, δεν δεχόμαστε διοικήσεις που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, εμείς συνεχίζουμε με ανοικτή την ΕΡΤ -με τους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους- για να ολοκληρώσουμε τη νίκη, που σημαίνει ότι θα κάνουμε τα πάντα με την καθοριστική βοήθεια και τη συμπαράσταση του κόσμου γι' αυτό θα βρισκόμαστε και αύριο εδώ και όσο χρειαστεί όλοι μαζί, στο Ραδιομέγαρο", τονίζει ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν εκ νέου την Τετάρτη έξω από το Ραδιομέγαρο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: