1 Ιουλ 2013

Το δίκιο του Βορίδη & η ένεση

Άδικο ο κ. Βορίδης δεν είχε, ως προς το σχολιασμό του, διότι ως γνήσιος ακροδεξιός, δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιου τύπου συγκυβέρνηση. Βέβαια ακροδεξιός κι ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, αλλά οι συνήθεις εκβιασμοί Βενιζέλου για πτώση της κυβέρνησης-κοινό σημείο και των δύο η παραμονή στην εξουσία-τον έκανε να υποχωρήσει και να δεχτεί το τίμημα. Δεν σημαίνει όμως και αποδοχή αυτής της πράξης, από στελέχη της Ν.Δ. και αυτό εκφράστηκε ευθαρσώς στο συνέδριο του κόμματος.

Όμως οι καταβολές, όπως είχαμε ξαναγράψει, η ακροδεξιά ταυτότητα των στελεχών της Ν.Δ, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, δεν σβήνονται και με την πρώτη ευκαιρία, που σίγουρα στο μέλλον θα δοθεί, ενεργοποιούνται. Δεν ξέρω αν είναι καζάνια που βράζουν και τα δύο κόμματα, το καθένα για τους δικούς του λόγους, πάντως τα κέρδη τους μέλλει να είναι επιφανειακά και πρόσκαιρα. Περισσότερο λαβωμένο-προσωπική εκτίμηση-στο μέλλον, θα βγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τον ελάχιστο λόγο των ολίγων πια ψηφοφόρων. Ένεση παράτασης ζωής στο "σοσιαλιστικό' κόμμα της Ελλάδας, που μόνο πανελλήνια κοινωνική αποδοχή δεν έχει. Μια ένεση η οποία τελικά εξυπηρετεί μόνο τον κ. Βενιζέλο, ίσως ελάχιστα δε, τον κ. Χρυσοχοίδη (αδιάβαστος & υπερεκτιμημένος).
Είναι τόσο ολοφάνερη η συνάφεια συμφερόντων, ενίοτε δε και ιδεολογιών πια, των δύο κομμάτων, που στο άμεσο μέλλον δύσκολα θα τραβήξει το σκοινί κάποιος από τους πρωτεργάτες της "κατά συνθήκη" συμφωνίας.
Η ρευστότητα των οικονομικών δυσκολιών της Ελλάδας, σε σχέση με τις αλλαγές στο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο της Ευρώπης, υποβοηθουμένων από τις Η.Π.Α, που εδώ και καιρό "τρίβουν τα χέρια τους", οδηγεί σε επίσης μη αξιόπιστα συμπεράσματα, που μπορεί γρήγορα να ανατραπούν. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν, κυρίως για τις αδύναμες χώρες, τα ξαφνικά γεγονότα (βλ. Ε.Ρ.Τ) που λαμβάνουν χώρα, οδηγώντας σε μικρού ή ευρέως φάσματος κοινωνικές επαναστάσεις, ανατρέποντας έτσι την προβλεπόμενη ροή των πολιτικών σχεδιασμών.

Όλα αυτά που γράφονται κατά καιρούς, πολλά έχουν συμβεί αργότερα, γι΄αυτό ο πιο σίγουρος τρόπος εξαγωγής συμπερασμάτων & απόψεων, είναι ο κάθε πολίτης να παρατηρεί προσεκτικά τα γεγονότα, να μη λησμονεί τα λόγια και τις πράξεις των πολιτικών και να θυμάται. Πάντα να θυμάται

Δεν υπάρχουν σχόλια: