26 Δεκ 2013

Τουρκία : Μέχρι πότε η αλαζονεία του Ερντογάν

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Τουρκία, μετά το κρούσμα αλαζονείας που επέδειξε ο Ερντογάν. Αν και έχουμε μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο μας για τις ηγετικές, χαρισματικές ικανότητές του, εντούτοις τον τελευταίο χρόνο μιλάει & δρα με ιδιαίτερη αλαζονεία, καταπατώντας ατομικές, πολιτικές & κοινωνικές ελευθερίες του Τουρκικού λαού.

Ήδη ο Εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς, μίλησε για ανοιχτές πιέσεις που δέχτηκε το Δικαστικό Σώμα, διαμέσου της αστυνομίας, καθώς επίσης ότι παρακωλύθηκε το έργο της δικαιοσύνης. Παρόλο που ο Ακάς είχε δώσει εντολή να συλληφθούν και άλλα πρόσωπα χθες, η αστυνομία δεν συμμορφώθηκε με τις επιταγές της δικαιοσύνης, πράγμα απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. Επιπλέον αφαιρέθηκε φάκελλος με αξιόποινες πράξεις των υπόπτων και στοιχεία που τεκμηρίωναν την ενοχή τους. Αυτά συμβαίνουν σε δικτατορικά καθεστώτα και όχι σε δημοκρατικά. Πολλά στελέχη σε υψηλούς κυβερνητικούς θώκους, δείχνουν φανερά την αντίθεσή τους στην πολιτική και στις πρακτικές που ακολουθεί ο Ερντογάν.

Με τον ευρύ ανασχηματισμό-αλλαγές σε 10 Υπουργεία-ο Ερντογάν προσπαθεί να ελέγξει σε ακραίο βαθμό οποιονδήποτε ασκεί εξουσία στα Υπουργεία του, προκειμένου να καλύψει τα σκάνδαλα διαφθοράς στη κυβέρνηση, καθώς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα.
Μέχρι πότε όμως θα μπορεί να ελέγχει ένα λαό που τον υποψιάζεται & τον κατηγορεί? Ο Τουρκικός λαός δεν ξεχνά και συσσωρεύει θυμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: