27 Ιαν 2014

Η Τρόικα έχει κόψει κονδύλια για καταστροφές από σεισμούς?

Σε συνέντευξη που έδωσε ο σεισμολόγος Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας στις 11/10/2013 στην "Ελεύθερη ώρα", μετά τον σεισμό της Αμφίκλειας, είπε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω, σημειώνοντας ότι η Τρόικα έχει κόψει κονδύλια για τις καταστροφές από σεισμούς στη χώρα με την πιο υψηλή σεισμικότητα στην Ευρώπη !
"Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που έχει 24ωρη λειτουργία, έχει επιστήμονες που κάνουν βάρδιες 24ωρες αλλά απολύονται λόγω κινητικότητας από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν έχει καταλάβει ο Υπουργός Παιδείας ότι αυτό είναι ένα γρανάζι της Πολιτικής Προστασίας. Στο Αστεροσκοπείο Αθηνών που έχουμε κι εμείς 24ωρη υπηρεσία, δουλεύουμε με συμβασιούχους που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και κινδυνεύουν και αυτοί να πάνε σπίτια τους. Αυτά είναι τα προβλήματα της τρόικας.
Το Αστεροσκοπείο Αθηνών που είναι ο αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση του κράτους, είναι το βασικό γρανάζι της Πολιτικής Προστασίας για τέτοιες καταστροφές…"

Σημείωση:Το Αστεροσκοπείο Αθηνών ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Το ξέρει φαντάζομαι αυτό, ο κ Αρβανιτόπουλος (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: