9 Φεβ 2014

Κι άλλος φόρος σε γάλα, βούτυρο, τυρί...θα τους ψηφίσετε?

Τουλάχιστον στην κυβέρνηση έχουν φαντασία στο θέμα της φορολόγησης. Αλλά μόνο στο θέμα της φορολόγησης. Ποτέ δεν σοφίστηκαν λύσεις ικανές, να ελαφρύνουν το δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο των Ελλήνων. Τώρα λοιπόν, μεθοδεύουν την πρόσθετη αύξηση φορολογίας σε είδη όπως τυριά, κρέμα, βούτυρο κ.ά
Αύξηση φορολογίας 8%-10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση. Μετά τη Δανία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία η fat tax, ο φόρος λίπους δηλαδή, είναι έτοιμος να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα μετά από εντολή της τρόικας. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα σε κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, να υπολογίσει πόσα έσοδα θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αν επιβληθεί ο φόρος λίπους σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών (βούτυρο, κρέμες, γάλα, τυρί, πίτσα, κρέας, σοκολάτες, σνακ, κέτσαπ, μαγιονέζα).

Η πρόταση είναι να επιβληθεί φόρος που θα κυμαίνεται από 8% έως 10% και θα προστεθεί στα προϊόντα που έχουν ΦΠΑ 13%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την επιβολή του φόρου το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από 640 έως 800 εκ.€ το χρόνο.
Υ.Γ : Εμείς τι να ευχηθούμε? Καλές εισπράξεις στο "πεδίο των μαχών?"

Δεν υπάρχουν σχόλια: