11 Μαρ 2014

10 δορυφόρους στρέφει η Κίνα προς αναζήτηση της χαμένης πτήσης

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Μαλαισίας, παρέδωσε στην δημοσιότητα, την φωτογραφία του ενός από τους δύο επιβάτες που ταξίδευαν με πλαστό διαβατήριο. Πρόκειται για έναν 19χρονο ο Ιρανό, τον Pouria Nour Mohmammad Mahrdad, που ταξίδευε στη Γερμανία, προκειμένου να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Δεν είχε επαφές με τρομοκρατικές ομάδες, όπως διαπιστώθηκε και η μητέρα του, που βρίσκεται ήδη στη Φρανκφούρτη τον περίμενε, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Μαλαισιανών αρχών. Γνώριζε δε, πως ο γιος της ταξίδευε με κλεμμένο διαβατήριο. Πλέον, οι αρχές εξετάζουν τέσσερα σενάρια για το τι συνέβη στο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες, που αγνοείται για τέταρτη μέρα. Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο και μια τεράστια αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία.
Τα σενάρια που επικρατούν προς το παρόν, είναι τα εξής :
  • Σαμποτάζ
  • Αεροπειρατεία 
  • Ψυχολογικά προβλήματα επιβάτη ή μέλους του πληρώματος
  • Προσωπικά προβλήματα επιβάτη ή μέλους του πληρώματος 
«Οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα η πτήση MH370 να προσπάθησε να γυρίσει πίσω. Δεν αποκλείουμε καμία πιθανότητα», σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Malaysian Airlines.
Νωρίτερα, ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, Γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης στην περιοχή θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος. 
Η Κίνα αναπρογραμματίζει 10 δορυφόρους, προηγμένης τεχνολογίας, προκειμένου να τους στρέψει στην αναζήτηση της πτήσης, καθώς τα 2/3 των 239 επιβατών είναι Κινέζοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: