12 Μαρ 2014

Το μυστήριο βαθαίνει για το αόρατο αεροπλάνο

Για 5η ημέρα συνεχίζεται το μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση της πτήσης MH 370 των Μαλαισιανών αερογραμμών και όλο βαθαίνει. Στοιχεία δεν υπάρχουν, εικασίες μόνο, παρόλες τις εντατικές έρευνες των ειδικών. Η μόνη ίσως σίγουρη υπόθεση είναι ότι ο πιλότος άλλαξε πορεία στο δρομολόγιο που κανονικά έπρεπε να ακολουθήσει. 

Φωτογραφία από την αναζήτηση του αεροσκάφους
Ήταν 01.30 π.μ. όταν η πτήση ΜΗ 370 έχασε όλες τις επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης και του σημαντικού transponder σήματος, που στέλνουν δεδομένα για το ύψος, την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αεροπλάνου. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε στο ραντάρ για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά περισσότερο - μέχρι να εξαφανιστεί - έχοντας προφανώς απομακρυνθεί από τον προβλεπόμενο προορισμό του και βρισκόμενο εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας.
Τα στοιχεία αυτά, είπε στο CNN ανώτερο στέλεχος της επίσημης αεροπορίας της Μαλαισίας, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης και έτσι φαινομενικά, να ρίξει περισσότερο φως, στο τι συνέβη στο αεροσκάφος που μυστηριωδώς εξαφανίστηκε νωρίς το Σάββατο.
Οι δύο Ιρανοί προτού επιβιβαστούν στην πτήση
"Κάτι συνέβη σ΄αυτό το αεροπλάνο, που προφανώς ήταν έξω από τους κανόνες και προκάλεσε την παρέκκλισή του από την κανονική πορεία πτήσης του", είπε ο Mark Weiss, πρώην πιλότος Boeing 777 και τώρα μέλος της ομάδας συμβούλων Spectrum, με έδρα την Ουάσινγκτον.
Ο Peter Goelz, πρώην Διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών, θεωρεί ότι μάλλον κάποιος σκόπιμα διέκοψε τον αναμεταδότη transponder και οδήγησε το αεροπλάνο μακριά από τον τελικό προορισμό του. Ο Goelz είπε ότι "αυτό το είδος της απόκλισης στην πορεία, είναι απλά ανεξήγητο".
Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, ομάδες αναζήτησης έχουν στο στόχαστρό τους, δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια της θάλασσας, ανάμεσα στην βορειοανατολική ακτή της Μαλαισίας και νοτιοδυτικά του Βιετνάμ. Η αναζήτηση πραγματοποιείται επίσης ανοικτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου της Μαλαισίας, στα Στενά της Μάλακα και βορείως προς την θάλασσα Andaman. H αναζήτηση περιλαμβάνει επίσης το χερσαίο τμήμα μεταξύ των δύο τομέων της θάλασσας.
Πηγή CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: