31 Μαρ 2014

Οι διαγραφές, το Νομοσχέδιο-νέο Μνημόνιο & τα παιχνίδια εξουσίας

Το υποβόσκον μίσος ανάμεσα σε Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλο, άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Βενιζέλος, εδώ και χρόνια, με παρασκηνιακά τεχνάσματα, προσπαθούσε να ρίξει τον Παπανδρέου και να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Το υπερμεγέθες "εγώ" του Βαγγέλη, τον έκανε να πατήσει όχι μόνο επί πτωμάτων στελεχών, αλλά και να καταπατήσει ιδεολογίες τόσων ετών.

Στη συνέχεια δε, να συγκυβερνήσει με τη δεξιά, με μοναδικό του στόχο την προσωπική του φιλοδοξία και πολιτική σωτηρία του ιδίου αποκλειστικά. Για τον λαό της Ελλάδας δεν δίνει-στην κυριολεξία-δεκάρα. Δικαιολογίες του τύπου "η Ελλάδα να μην μείνει ακυβέρνητη", "να σώσουμε την Ελλάδα" και άλλα συναφή, ανήκουν στη σφαίρα του cult και θεωρούνται ανόητες, ξεπερασμένες, παιδικές δικαιολογίες. Ας βρει άλλες, του τελείωσε η φαντασία?
Ήδη το ΠΑΣΟΚ βράζει και διαλύεται σιγά-σιγά και επώδυνα.
Έτσι σε κατάσταση εμφυλίου πια βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξετάστηκε πρόταση διαγραφής του, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "υποκρισίες και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια". Ο δε Απόστολος Κακλαμάνης-τώρα το θυμήθηκε-καταψήφισε κι αυτός με τη σειρά του, αν και στην επόμενη βουλή, ευελπιστούμε να μην κατέβει ως υποψήφιος, κάτι που έπρεπε ήδη να έχει κάνει από το 2012. Ας μην ανησυχεί, γιατί σύνταξη αυτός θα πάρει. 
Ο Νικήτας Κακλαμάνης της Ν.Δ & υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας καταψήφισε και διεγράφη από τον Σαμαρά, κάτι που ίσως του δώσει πόντους στη μάχη των Δημοτικών εκλογών.
Έτσι ή αλλοιώς, πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο, προπομπό του Μνημονίου, το οποίο η συγκυβέρνηση-παρωδία, "διαρρηγνύει τα ιμάτιά της" ότι δεν θα υπογράψει. Όμως πολλά άρθρα ήδη είναι μέσα σ΄αυτό το Νομοσχέδιο, καθότι η λέξη "Μνημόνιο"δεν είναι εύηχη!  Η ουσία όμως μετράει και όχι ο ήχος.
Άρθρο Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: