10 Μαρ 2014

Μαλαισία MH370 : Η εξαφανισμένη πτήση και το μυστήριο συνεχίζεται

Απόλυτο σκοτάδι. Ούτε το ξημέρωμα ακόμη μιας μέρας έριξε φως στα αίτια της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής και βρισκόταν εν πτήσει προς το Πεκίνο.
Τα κομμάτια που βρέθηκαν χθες-από αεροπλάνο του Βιετνάμ που μετέχει στις έρευνες-να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Το Τσου δεν αποδεικνύεται πως είναι κομμάτια από την ουρά ή από εσωτερική πόρτα του Boeing 777. Το Βιετνάμ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής πως η πιθανότητα να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου με τους 239 επιβαίνοντες δεν αποκλείεται. Αλλά τώρα, λίγες ώρες μετά και ενώ στην περιοχή έχει ξημερώσει, οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με το Reuters, σε περίπτωση που το αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα, παρόμοιες περιπτώσεις έκρηξης στον αέρα υπήρξαν το 1985 με την Air India πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και της Lockerbie air το 1988. Οι δύο αυτές πτήσεις πέταγαν περίπου στα 31.000 πόδια, όταν οι βόμβες εξερράγησαν επί του σκάφους. Οι Η.Π.Α ήδη ερευνούν με τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους που διαθέτουν, το ενδεχόμενο της έκρηξης στον αέρα, χωρίς να βρουν, προς το παρόν, κάποιο σημάδι.

Αξιωματούχος της Μαλαισίας αναρωτιέται πως οι υπάλληλοι άφησαν να περάσουν, άτομα με Ασιατική εμφάνιση και διαβατήρια Αυστριακού και Ιταλού. Επιπλέον 5 άτομα τα οποία είχαν κάνει check-in δεν επιβιβάστηκαν-αυτό προκαλεί-ερωτηματικά-με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθούν οι αποσκευές πριν την απογείωση.
Όλα τα ενδεχόμενα αεροπειρατείας, τρομοκρατικής ενέργειας & τυχόν μηχανικής βλάβης είναι ανοιχτά & πάνω στο τραπέζι των ερευνών, στις οποίες συμμετέχουν 9 έθνη, με την Μαλαισία, το Βιετνάμ και την Κίνα να πρωτοστατούν. Επίσης οι δυνάμεις του F.B.I ήδη φθάνουν στη Μαλαισία από τις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: