18 Μαρ 2014

O Ο.Η.Ε για το χαμένο Boeing 777 & οι μαρτυρίες από τις Μαλδίβες

Τώρα, μια νέα ανακοίνωση και μάλιστα από τα Ηνωμένα Έθνη προκαλεί σοκ και νέα αναπάντητα ερωτήματα: η οργάνωση Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty (CTBTO) που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα ή συνετρίβη σε στεριά ή θάλασσα.

Οι εμπειρογνώμονες της οργάνωσης χρησιμοποιούν τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες και έχουν ως κύριο σκοπό να εντοπίζουν πυρηνικές εκρήξεις. Ωστόσο οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να εντοπίσουν και άλλες εκρήξεις, όπως, για παράδειγμα, αυτή ενός αεροσκάφους και μάλιστα του μεγέθους ενός Μπόινγκ.

"Σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση CTBTO με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος ή το νερό" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζάριτς. Τα όργανα ελέγχου και μετρήσεων της CTBTO δεν εντόπισαν ούτε σημεία πρόσκρουσης του αεροσκάφους σε κάποιο σημείο της στεριάς ή της θάλασσας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ειδικός Γραμματέας της CTBTO, Lassina Zerbo είπε ότι τα όργανα μέτρησης έχουν υψηλή ευαισθησία και θα ελεγχθούν όλες οι καταγραφές τους προκειμένου να εντοπιστεί αν έγινε κάποια έκρηξη σε μεγάλα ύψη. Η CTBTO χρησιμοποιεί υπερηχητικούς σένσορες που καταγράφουν και τις παραμικρές αλλαγές στην ατμόσφαιρα της Γης.
A map showing the route that the missing Malaysia
 Airlines  flight MH370 is believed to have travelled
Οι νέες αυτές αποκαλύψεις έχουν πυροδοτήσει σωρεία νέων υποθέσεων και φημών σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου - φαντάσματος.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες, από κατοίκους ενός απομακρυσμένου νησιού-ατόλης των Μαλδίβων, του Kuda Huvadhoo ότι είδαν στις 8 Μαρτίου, νωρίς το πρωί (ημέρα εξαφάνισης) το αεροπλάνο, να πετά τόσο χαμηλά, που από το θόρυβο βγήκαν από τα σπίτια τους, για να δουν τι είναι. Μάρτυρας είπε, ότι "ποτέ δεν έχει δει μέχρι σήμερα, αεροπλάνο να πετά τόσο χαμηλά στα νησιά" και ότι είχε κατεύθυνση από βόρεια προς νοτιοανατολικά.
Το site των Μαλδίβων, haveeruonline, αναφέρει επίσης ότι το τελευταίο "ping" (στίγμα) από τα δεδομένα των δορυφόρων, παρελήφθη κάπου κοντά στις Μαλδίβες και στην Αμερικανική Ναυτική βάση του Diego Garcia.
Στο μεταξύ, 28 χώρες ερευνούν και βοηθούν την όλη επιχείρηση εντοπισμού του αεροπλάνου της πτήσης MH 370.

Δεν υπάρχουν σχόλια: