2 Ιουν 2014

Ιστορία

Τζουζέπε Γκαριμπάλντι
2 Ιουνίου
455 Οι Βάνδαλοι μπαίνουν στη Ρώμη και την λεηλατούν για δύο εβδομάδες.
1750 Γεννιέται ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ, Γάλλος συγγραφέας.
1882 Πεθαίνει ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, Ιταλός στρατηγός και πολιτικός, καθώς επίσης και ήρωας του πολέμου για την Ανεξαρτησία της Ιταλίας. Σ΄αυτόν οφείλεται η απαλλαγή της χώρας του από τους Αυστριακούς.
1896 Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι, παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.

Γουλιέλμο Μαρκόνι
1904 Γεννιέται ο Johnny Weissmuller, Αμερικανός κολυμβητής, Γερμανικής καταγωγής, ο ίδιος γεννημένος στο Freidorf (τμήμα της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας) και ηθοποιός. Ολυμπιονίκης στη κολύμβηση με 5 χρυσά μετάλλια, 1 χάλκινο και καταρρίπτοντας 67 παγκόσμια ρεκόρ. Όμως έγινε πασίγνωστος ως ο πρώτος Ταρζάν του κινηματογράφου.
1937 Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος της γραμμής Πειραιά-Κηφισιάς.
1944 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος και η 15η μοίρα της Αμερικανικής αεροπορίας, αρχίζει τους πυκνούς βομβαρδισμούς στη Κεντρική Ευρώπη, σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία Operation Frantic, έχοντας ως αεροπορικές βάσεις περιοχές στη Νότια Ιταλία, Βρετανία και αργότερα στην Ουκρανία.
1948 Πεθαίνει ο Βίκτωρ Μπρακ, Γερμανός ιατρός των SS, υπεύθυνος για το πρόγραμμα ευθανασίας Τ-4.
1953 Πραγματοποιείται η στέψη της βασίλισσας της Αγγλίας, Elizabeth II.
1964 Ο Γιασέρ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ, την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τη γνωστή P.L.O.
1978 Πεθαίνει ο Σαντιάγο Μπερναμπέου, Ισπανός ποδοσφαιριστής, Γενικός γραμματέας και Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας της Μαδρίτης φέρει το όνομά του. (Γενν. 8/6/1895)
1979 Ο Πάπας Παύλος II, επισκέπτεται την γενέτειρά του χώρα την Πολωνία και γίνεται ο πρώτος Ρωμαιοκαθολικός Πάπας, που επισκέπτεται κομμουνιστική χώρα. Ο Πολωνός  Ποντίφηκας John Paul II, φτάνοντας στο αεροδρόμιο, γονάτισε και φίλησε το έδαφος της πατρίδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: