22 Δεκ 2014

Στο αρχείο η υπόθεση Χαικάλη και η ζωή συνεχίζεται

Ουδεμία έκπληξη αισθανθήκαμε, όταν μαθεύτηκε ότι ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, αρχειοθέτησε βαθιά τη σκανδαλώδη υπόθεση, περί δωροδοκίας, των κ.κ. Χαικάλη-Αποστολόπουλου.

Ούτε καν έδωσε άδεια για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, κάτι να διερευνηθεί, επιτέλους!! Ας θυμηθούμε όμως πέρυσι, την ίδια εποχή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, συνέβη κάτι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Στην υπόθεση περί χρηματισμού του πολιτευτή Xάρη Τομπούλογλου, Προέδρου του "Αγλαία Κυριακού" και απομαγνητοφωνημένο υλικό υπήρχε και κρυφή κάμερα και όλα όσα προβλέπονται, μέχρι και την προφυλάκισή του! Τι συμβαίνει σ΄αυτή τη χώρα με τη δικαιοσύνη?
Στο αρχείο όμως φέτος, μπαίνει η υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως αποφάνθηκε ο Εισαγγελέας, δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη. 

Στο πόρισμα εξήμισυ σελίδων του κ. Παναγιωτόπουλου, αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για άσκηση ποινικής δίωξης και κανένα στοιχείο αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος. Ο κ. Χαϊκάλης είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στην παράνομη καταγραφή (εικόνας και ήχου) της συνάντησης, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί εντός των προσεχών ημερών.
Όπως σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του εισαγγελέα, «παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης».
Και η ζωή συνεχίζεται.....
Άρθρο Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: