20 Ιαν 2015

Απεβίωσε χωρίς να δικαιωθεί η Θεοδώρα Στακτοπούλου

Πέθανε από καρδιακή ανακοπή και σε ηλικία 90 ετών, η Θεοδώρα Ζησιμοπούλου, χήρα του Γρηγόρη Στακτόπουλου, του φερόμενου ως δολοφόνου, του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζόρτζ Πολκ. Η Ζησιμοπούλου-Στακτοπούλου, προσπάθησε με δικαστικούς αγώνες, να δικαιώσει το όνομα του συζύγου της, όμως όλες οι αιτήσεις αναψηλάφισης της δίκης απορρίφθηκαν.

Η Υπόθεση Πολκ, για την οποία τίποτα δεν θεωρείται
Το πτώμα του Τζορτζ Πολκ, που
 εξεβράσθη στο Θερμαικό κόλπο
δεδομένο, καθότι οι καιροί τότε, κατά τον εμφύλιο πόλεμο τον οποίο κάλυπτε ως δημοσιογράφος ο Πολκ, ήταν περίεργοι και σκοτεινοί. 
Επρόκειτο για μια δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ως δράστες καταδικάστηκαν σε θάνατο ερήμην δύο γνωστά στελέχη του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης ο Αδάμ Μουζενίδης και ο Ευάγγελος Βασβανάς. Μετά την αποφυλάκισή του, και κυρίως μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Στακτόπουλος έκανε μεγάλο αγώνα για να αποδείξει την αθωότητά του και το ότι η ενοχή των δύο φερομένων ως δραστών δεν αποδείχθηκε ποτέ.
Η αίτησή του στον Άρειο Πάγο το 1979 δεν έγινε δεκτή. Ακολούθησαν μετά το θάνατό του (1999) τρεις αιτήσεις της Θεοδώρας Στακτοπούλου, οι οποίες επίσης απορρίφθηκαν, παρ’ όλο που όλα αυτά τα χρόνια γράφτηκαν πολλά βιβλία εδώ και στο εξωτερικό, γυρίστηκαν ταινίες, δημοσιεύτηκαν αμέτρητα άρθρα που αποδείκνυαν την αθωότητα του συζύγου της. Διαβάστε : Υπόθεση Πολκ:Αίμα στο Θερμαικό
Ανάπτυξη Μ.Γ.Δ-Πηγή Athens voice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: