6 Μαρ 2015

Ποιους "καίει" το πόρισμα για τον αγνοούμενο Β. Γιακουμάκη

Αν και οι έρευνες κινούνται σε "θολά νερά", το πόρισμα για τον Κρητικό αγνοούμενο Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποδεικνύει τον πόλεμο και τα βασανιστήρια που έκανε μια παρέα Κρητικών, στον συμφοιτητή τους. 

Πόρισμα-φωτιά που δείχνει άγριο bullying με θύμα τον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη και πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ φοιτητών από την Κρήτη, παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή, στις αρμόδιες Αρχές από τους ελεγκτές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που ανέλαβαν την Ε.Δ.Ε. εκ μέρους του Υπουργείου.
Το πόρισμα «καίει» τη Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον επί έξι συναπτά έτη διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη. Αυτό διότι ενώ από την έρευνα προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας, με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ουδέποτε αυτά είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Μάντζαρης απειλείται άμεσα –ίσως και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας- με αποπομπή από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπα, προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης.
Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν για αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο πόρισμα περιλαμβάνονται μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη που μιλούν για το bullying που δεχόταν. Τον έδεναν στην καρέκλα και τον κλείδωναν στη ντουλάπα. Οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: