10 Ιουν 2015

Παραιτήθηκε ο Ανωμερίτης του ΠΑ.ΣΟΚ φοβούμενος το σκάνδαλο

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Ο.Λ.Π υπέβαλε ο Γιώργος Ανωμερίτης μετά τη σωρεία πορισμάτων του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του HOT DOC.
Στην επιστολή παραίτησης, ο Γιώργος Ανωμερίτης επικαλείται τη διαφωνία του με την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει σε ιδιώτες το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να είναι (μόνο) αυτή.
Τον περασμένο Μάρτιο το koutipandoras.gr δημοσίευσε τρία πορίσματα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για ισάριθμες υποθέσεις κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος στον Ο.Λ.Π.  Επρόκειτο για έργα τα οποία ανά περίπτωση είχαν υπερκοστολογηθεί ή για τα οποία είχε τηρηθεί στάση παράτυπα “ευνοϊκή” με ζημιά εκατομμυρίων ευρώ για τον ΟΛΠ και κατ'επέκταση το Δημόσιο.
Το HOT DOC είχε επίσης αποκαλύψει-τεύχος 54-πως επί των ημερών του Γιώργου Ανωμερίτη στον ΟΛΠ είχε γίνει ανάθεση μεγάλου έργου παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων σε εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη μέσα από φωτογραφικό διαγωνισμό. 
Στο τεύχος 74 το  HOT DOC είχε αποκαλύψει πως μεγάλα ποσά έχουν δοθεί από το 2010 για δύο θυγατρικές εταιρείες του Οργανισμού οι οποίες μέχρι τώρα έχουν επιδείξει μηδαμινή οικονομική δραστηριότητα και παρόλ’ αυτά διατηρούνται ανοιχτές, ζημιώνοντας επίσης το Δημόσιο ταμείο.
Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, ο Γιώργος Ανωμερίτης παραιτείται επικαλούμενος τη διαφωνία του με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Καλές οι πολιτικές διαφωνίες, ωστόσο ο Γιώργος Ανωμερίτης παραιτείται μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών στη δημόσια περιουσία, κατά τα οποία διατηρούσε κανονικά τη θέση του. Σε κάθε περίπτωση οι αποκαλύψεις είναι πολλές και πολύ σοβαρές, για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να σταθεί με κάποια αξιοπιστία στη θέση του προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου.  
Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Ανωμερίτη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: