12 Ιουν 2015

Ιστορία

12 Ιουνίου
1923 Ο "μάγος" Χάρυ Χουντίνι, σε ένα εντυπωσιακό νούμερο απελευθερώνεται από τον σφιχτό μανδύα, ενόσω, ήταν κρεμασμένος ανάποδα 12 μέτρα πάνω από τη γη.
1929 Γεννιέται η Anna Frank, μια Εβραιοπούλα, η οποία έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της, στο οποίο περιγράφει τις εμπειρίες της από τη ζωή της στο κατεχόμενο  από τους ναζί Άμστερνταμ.
1955 Με απόφαση του Υπουργού Συγκοινωνιών, Κων/νου Καραμανλή, αρχίζει η απομάκρυνση των τραμ από την Αθήνα, τα οποία αντικαθίστανται από τα τρόλεϊ.
1962 Δραπετεύουν τρεις κρατούμενοι από τη φυλακή του Αλκατράζ, η μοναδική στην ιστορία της φυλακής, επιτυχημένη δραπέτευση. Οι βαρυποινίτες ποτέ δεν βρέθηκαν, παρόλες τις προσπάθειες επί σειρά ετών και ως εκ τούτου υπάρχουν διάφορες ιστορίες για τον τρόπο που κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί του Alcatraz, το οποίο φημιζόταν για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ασφαλείας του. 
1964 Ο ηγέτης των μαύρων, σύμβολο των αγώνων, ενάντια στο απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, Nelson Mandela, φυλακίζεται σε ισόβια κάθειρξη για σαμποτάζ, το οποίο παραδέχθηκε. Έμεινε για 27 χρόνια στη φυλακή, στο Robben Island prison, έξω από την πόλη του Κέιπ Τάουν, δουλεύοντας σε σκληρή καταναγκαστική εργασία.
1994 H Nicole Brown Simpson, γυναίκα του O.J. Simpson, διάσημου παίκτη του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, δολοφονείται άγρια μαζί με τον φίλο της Ron Goldman, έξω από το σπίτι της στο Brentwood της California. Ο κύριος ύποπτος O. J. Simpson δραπετεύει & απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει, διαπραγματεύεται με την αστυνομία. Η δίκη είναι μία από τις πιο δημοσιευμένες σε κάθε μέσο, του αιώνα. Παρόλα τα αδιάσειστα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, όπως μαλλιά, τρίχες, αποτυπώματα από τα ματωμένα παπούτσια του αθλητή και τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί, εκείνος αρνήθηκε την κατηγορία.
2002 Πεθαίνει ο Ιωάννης Γεωργακάς, επιχειρηματίας, ιδρυτής του Μινιόν, του πρώτου πολυκαταστήματος στην Ελλάδα.
2003 Πεθαίνει ο βραβευμένος Αμερικανός ηθοποιός Gregory Peck.

Δεν υπάρχουν σχόλια: