24 Ιουν 2015

Ιστορία

24 Ιουνίου
1798 Δολοφονείται με στραγγαλισμό, στις φυλακές του Βελιγραδίου και μετά από 40 ημέρες βασανιστηρίων, ο Ρήγας Βελεστινλής-Φερραίος, από τους πρωτεργάτες και ιδεολόγους της Ελληνικής Επανάστασης. Μαζί με τον Ρήγα δολοφονούν και τους επτά συνεργάτες του.
1821 Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων της Ύδρας, η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1869 Γεννιέται ο Πρίγκηπας Γεώργιος της Ελλάδος, ο οποίος είναι ο μοναδικός αξιωματούχος στη παγκόσμια ιστορία, που έφερε τον βαθμό του ναυάρχου τριών στόλων, της Ελλάδος, της Ρωσίας και της Δανίας.
1901 Πραγματοποιείται η πρώτη, εκτός συνόρων, μεγάλη έκθεση του Pablo Picasso, στο Παρίσι. Ο Πικάσο ήταν τότε μόλις 19 ετών, με πολλά έργα, αλλά άγνωστος έξω από την Βαρκελώνη.
1949 Πεθαίνει ο Θεμιστοκλής Σοφούλης,(φωτογραφία), από το Βαθύ Σάμου, αρχαιολόγος και Πρωθυπουργός της Ελλάδος κατά τη δεκαετία του ΄20 και τα ταραγμένα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Ως αρχαιολόγος, είχε ξεκινήσει την ανασκαφή για το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης το 1895. Υπήρξε αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων και ως Πρωθυπουργός διεξήγαγε τις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946.
1997 Η Αμερικανική αεροπορία δίνει στη δημοσιότητα μια αναφορά 231 σελίδων, η οποία αναφέρεται στα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, διαστημόπλοιου, που καταστράφηκε στο Rosewell, New Mexico, 50 χρόνια νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: