26 Ιουν 2015

Ιστορία

26 Ιουνίου
363 Πεθαίνει ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, Βυζαντινός αυτοκράτορας, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει την αρχαία θρησκεία της ειδωλολατρείας.
1522 Σαν σήμερα αλώνεται το νησί της Ρόδου από τους Οθωμανούς, όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία ήκμαζε, κατά τον 16ο αιώνα.
Στη Ρόδο τότε, κυριαρχούσαν οι Ιωαννίτες ιππότες, οι οποίοι κατείχαν το νησί από το 1309, απομεινάρια των Σταυροφόρων, οι οποίοι είχαν χάσει τα τελευταία τους ερείσματά στους Αγίους Τόπους το 1291. Η άλωση της Ρόδου έγινε κατά την εποχή της ακμής του Σουλειμάν Α΄του Μεγαλοπρεπούς.
1836 Πεθαίνει ο Κλοντ Ρουζέ ντε Λιλ, Γάλλος συνθέτης, λοχαγός του μηχανικού, ο οποίος συνέθεσε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας, την  γνωστή "Μασσαλιώτιδα". 
1870 Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Μόναχο η Βαλκυρία, η όπερα από την τετραλογία του Ρίχαρντ Βάγκνερ "Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν". 
1924 Γεννιέται ο Κώστας Αξελός, φιλόσοφος και στοχαστής.
1925 Πεθαίνει ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, χαρισματικός πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδος, στενός συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου. (φωτογραφία)
1945 Υπογράφεται ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών στο Σαν Φρανσίσκο, που αντικατέστησε την "Κοινωνία των Εθνών". Τον Χάρτη υπέγραψαν 50 κράτη.
1975 Οριστικοποιούν το διαζύγιό τους στη ζωή, το δίδυμο στη μουσική Sonny & Cher.

Δεν υπάρχουν σχόλια: