15 Ιουν 2015

Διακυβεύεται κάτι πολύ σοβαρότερο απ΄αυτό που βλέπουμε

Ο πραγματικά έμπειρος Δραγασάκης
Εδώ στη mini.press γράψαμε στις 4 Ιουνίου, ότι "Δεν είναι τυχαίος μήνας ο Ιούνιος". Επιβεβαιώνεται η ανάρτησή μας και ότι σαφέστατα εξ αρχής, οι Ευρωπαίοι ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση με μεθοδικό τρόπο. Σ΄αυτή την ανάρτηση περιγράψαμε τα σημεία ένδειξης που είχαμε επισημάνει.
Μήπως θέλετε να κάνουμε και μια πρόβλεψη? Παρατηρήστε λίγο περισσότερο όλες τις κινήσεις, κατά προτεραιότητα των : α) Σταύρου Θεοδωράκη, β) Α. Σαμαρά γ) Φώφης Γεννηματά αλλά και Ε. Βενιζέλου, του οποίου η παραίτηση δεν είναι καθόλου τυχαία. Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας καθίσταται σήμερα κρισιμότερη απ΄ότι τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι θέμα μόνο οικονομίας, αλλά και πολιτικής.
Όπως μάλιστα αναφέρει το έγκριτο site TVXS :
Ο Τόμσεν είναι μέσα στο παιχνίδι
"Στην πραγματικότητα, η χθεσινή συνάντηση Δραγασάκη, Παππά και Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των «θεσμών», δεν ήταν παρά το υστερόγραφο στην τορπίλη που είχε σπεύσει να εξαπολύσει από την Πέμπτη το απόγευμα το ΔΝΤ. Οι πιστωτές, συμπαρατασσόμενοι πίσω από τον «σκληρό» Τόμσεν, ζήτησαν μειώσεις συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως (δηλαδή 1,8 δις ευρώ), ισόποσες (1,8 δις επίσης) αυξήσεις στον ΦΠΑ και πρόσθετα μέτρα της ίδιας τάξης, 1,8 δις) που θα διασφαλίζουν ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1% του ΑΕΠ. Οι αντιπροτάσεις της Eλληνικής πλευράς, που όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης «κάλυπταν πλήρως το δημοσιονομικό κενό όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών», όχι απλά δεν έγιναν αποδεκτές, αλλά δεν συζητήθηκαν καν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εκπρόσωποι δήλωσαν απλώς ότι οι θεσμοί δεν τους εξουσιοδότησαν να διαπραγματευτούν." 
Δεν είναι τυχαίο απολύτως τίποτα. Το θέμα αυτή τη στιγμή, είναι να μην δεχθεί ο Ελληνικός λαός αυτό τον εκβιασμό και ναι, όχι τελικά στο ΕΥΡΩ με τέτοιους όρους! Ενημερωθείτε για να μην φοβάστε.                                             
Σχολιασμός Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: