2 Ιουλ 2015

Φόβος, λεκτικά πογκρόμ & διαστρέβλωση μιας υπαρκτής ερώτησης

Πρωτίστως θα θέλαμε να επαναλάβουμε το ερώτημα, μήπως κάτι κι εμείς δεν έχουμε προσέξει, δεν έχουμε καταλάβει ή μήπως έχουμε καταλάβει, αλλά  το παραποιούμε και λεκτικά και εννοιολογικά, αποσκοπώντας σε άλλου είδους συμφέροντα ? 

Επανάληψη λοιπόν και πάμε μαζί :
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του, εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Τι δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν? Ψηφίζουμε απαντώντας σ΄αυτή την ερώτηση και όχι σε κάποια άλλη. Ελληνικά ξέρουμε και νοήμονες μάλλον είμαστε. Ή όχι τόσο? Γιατί λοιπόν και τι συμφέροντα εξυπηρετούν-γιατί σίγουρα εξυπηρετούν-οι παραποιήσεις εκ μέρους Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού αυτής της ερώτησης? 

Γνωρίζοντας λοιπόν την ευαισθησία πολλών Ελλήνων, για την παραμονή της χώρας στο ΕΥΡΩ "χτύπησαν" σε εκείνο το σημείο, θέτοντας σε αμφισβήτηση μια ξεκάθαρη πρόταση προς δημοψήφισμα, αποσκοπώντας στο να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Το συμφέρον λοιπόν των Ευρωπαίων "εταίρων" , είναι να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση, εύκολη και χειραγωγίσιμη, χωρίς αντιρρήσεις και ΟΧΙ από την παρούσα Ελληνική. Αυτοί τους δυσκολεύουν και το σχέδιό τους στήθηκε από νωρίς. Θρασύτατα μάλιστα επενέβησαν στη βούληση των Ελλήνων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ψηφίσουν ναι!! Μα τι συμβαίνει στην Ευρώπη πια? Μέρες και νύχτες του 1936-1939 θυμίζουν, με λεκτικά πογκρόμ! Μα οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να χειραγωγούνται. Όμως αυτό κάνουν τόσες ημέρες, κυρίως τρία-τέσσερα κανάλια MEGA, ΣΚΑΙ, ANT1 ΚΑΙ ALPHA και κατευθύνουν, χειραγωγούν τον Έλληνα, σπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις, ψεύτικες παραδοχές και τρομοκρατία, σε βαθμό που ούτε επί χούντας δεν είχε γίνει.
Πρωτοστατούν βέβαια σ΄ αυτό, οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ν.Δ και των ήδη αναφερθέντων κομμάτων, που έφεραν την Ελλάδα σ΄αυτή την κατάσταση, τα οποία συνεπικουρούνται και χρηματοδοτούνται, αφενός μεν από ισχυρούς παράγοντες των Μ.Μ.Ε, αφετέρου δε από κέντρα στην Ευρώπη, που προσφέρουν υπηρεσίες στη Γερμανική κυβέρνηση. Αλήθεια προσέξατε τα ακριβά και προσεγμένα πλακάτ της παρέας "Μένουμε Ευρώπη"? Ένα πουλάκι σφύριξε ότι είναι χορηγία της Eurobank. Πόσο γρήγορα κατασκευάστηκαν, διανεμήθηκαν σε χιλιάδες τεμάχια! Σαν μια βιομηχανία στην υπηρεσία των εφοπλιστών. Υπήρχαν και πλακάτ που έγραφαν ότι αγαπούν τον Γιούνκερ!!!!!
Αυτό το ΝΑΙ θα ψηφίσετε? Εάν ναι, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και θα είστε πανέτοιμοι και για τις συνέπειες της άνευ όρων παράδοσης στους δανειστές και στη Γερμανία.

Γιατί αυτό θα έχετε ψηφίσει:την άνευ όρων παράδοση-αποδοχή των όρων των δανειστών, μόνο που από Δευτέρα θα είναι πιο σκληροί ακόμα, γιατί θα έχουν ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τους : τη δική σας υπογραφή.
Το ΟΧΙ, είναι ακριβώς το αντίθετο:ότι δηλαδή σε μια συμφωνία, θα υπάρξει αποδοχή και των προτάσεων της άλλης πλευράς, δηλαδή των Ελλήνων, μετά από συζήτηση και όχι εξ΄ορισμού, όχι "άνευ όρων".

Από την άλλη πλευρά, μόλις σήμερα, έρχεται στο φως και δημοσιοποιείται η έκθεση του Δ.Ν.Τ που δικαιώνει πλήρως την πλευρά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, με τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επιμένει από παλιά ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο.  

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται «μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση», ενώ παράλληλα η χώρα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο 50 δις για την επόμενη τριετία. Στην πραγματικότητα, δε, το πακέτο αυτό φθάνει τουλάχιστον στα 60 δις, καθώς στην έκθεση υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες από τον Οκτώβριο του 2015 έως το 2018 και δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι πρόσθετες ανάγκες της Ελλάδας, περίπου 10 δις, από σήμερα έως το φθινόπωρο.
Η Έκθεση, που έρχεται τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, με τις τράπεζες κλειστές και με όλον τον πλανήτη να παρακολουθεί τη μάχη επιβίωσης της Ελλάδας, έρχεται να γίνει το μεγάλο «mea culpa» του Δ.Ν.Τ για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τη Γερμανία, η οποία σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την Ελληνική κρίση αρνείτο κατηγορηματικά τη μείωση του χρέους. Πέρα από τις γνωστές ιδεολογικές εμμονές του Δ.Ν.Τ στην υφεσιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η Έκθεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Ομολογία που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του.
Η Γερμανία γνώριζε τα τελευταία 2-3 χρόνια για τη μη βιωσιμότητα του χρέους, που εμείς οι Έλληνες πληρώναμε και ξαναπληρώναμε και δεν κατέβηκε ΠΟΤΕ.
Που πήγαιναν λοιπόν τα λεφτά μας? Απλά διοχετεύονταν σε μεγάλο μέρος τους σε Γερμανικά συμφέροντα. Συγχαρητήρια λοιπόν κ. Μέρκελ, κερδίσατε. Φανήκατε πιο έξυπνη από τους ευκολόπιστους Έλληνες, που πάντα έλεγαν ναι σε όλα.
Άρθρο Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: