4 Σεπ 2015

Ουγγαρία : Η Ελλάδα ευθύνεται για τα δεινά των συνόρων μας

Την ευθύνη για τους μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας έχει η Ελλάδα αφού μέσω αυτής εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε χθες ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν. «Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο Όρμπαν.
Την 26η Αυγούστου οι Ουγγρικές αρχές κατέγραψαν 3.241 πρόσφυγες που εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία εκείνη την ημέρα, έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο.

Ο Όρμπαν επικρίνει έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έχει υποστηρίξει ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις «χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης», καθώς και ότι το πρόβλημα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων «δεν είναι Ευρωπαϊκό, αλλά Γερμανικό».
Επιπλέον απέρριψε τις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησής του να εγείρει έναν φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο, που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο, καθώς 340.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέπλευσαν τη Μεσόγειο και έφθασαν στις ακτές χωρών της Ε.Ε, κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας, ως τα τέλη Ιουλίου φέτος, κατά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: