27 Οκτ 2015

Μια άποψη για το προσφυγικό, μετά τη Σύνοδο

Η Τουρκία δέχθηκε δισεκατομμύρια επιδότηση από την Ευρωπαική Ένωση-χωρίς να είναι μέλος αυτής-προκειμένου να εφαρμόσει το αυτονόητο, βάσει των Διεθνών Συνθηκών περί του προσφυγικού! Στη Σύνοδο δε για το προσφυγικό, δεν εμφανίστηκε καν, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα με ταχύτατες διαδικασίες και την υποστήριξη της Μέρκελ.

Η Ελλάδα, μέρος της Ε.Ε, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και των γνωστών προβλημάτων, υποχρεώνεται σε ένταξη των 50.000 προσφύγων στη χώρα της, με χρήματα τα οποία θα δοθούν απευθείας στους πρόσφυγες!! Να τα κάνουν τι? Να διαπραγματευτούν με την Τράπεζα δάνειο? Πέρα από τη σίτιση, που οπωσδήποτε πρέπει ανθρωπίνως να έχουν, η Ελλάδα γιατί δεν πρέπει να επιδοτηθεί που δέχεται ρεύμα προσφύγων καθημερινά, ενώ η Ουγγαρία, πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, κλείνει τα σύνορά της, κατά παράβαση του Ευρωπαικού Δικαίου? Ήδη μάλιστα ο Πρόεδρος της Π.Γ.Δ.Μ (Σκόπια), Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι Η Π.Γ.Δ.Μ μπορεί να υποδεχθεί το μέγιστο 2.000 πρόσφυγες, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ε.Ε για τη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια εν γένει για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Λέσβος, πρόσφατη φωτογραφία
Η Γερμανία, η οποία είναι ο κύριος εξολοθρευτής και τελικά εχθρός της Ελλάδος, ας μην υποκρινόμαστε περί αυτού, υπήρξε ιστορικά πάντα υποστηρικτής έμμεσα ή άμεσα της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, διαχρονικών συμμάχων της, εάν ανατρέξουμε στην Νεώτερη ιστορία. Τώρα βέβαια προσετέθησαν και οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ξεχνώντας πόσο υπέφεραν οι ίδιες, από την επιβολή του Γερμανικού ναζισμού, ακόμα ξεχνώντας τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και τις πρόσφατες απολυταρχίες του κομμουνιστικού καθεστώτος. "Βασιλικότεροι του βασιλέως" λοιπόν γι΄αυτές τις χώρες και δεν θα μπω σε ψυχολογικές αναλύσεις τέτοιων μεταστροφών, θα γραφτούν σελίδες γι αυτό, αλλά τελικά μήπως δεν αξίζει, όταν απλά απουσιάζει η ανθρωπιά? Ήδη η Ελλάδα, έδειξε την ανθρωπιά της με την προσφορά φαγητών, ειδών ένδυσης κ.ά, των απλών κατοίκων προς τους πρόσφυγες, χωρίς αντάλλαγμα, μέσα από την καρδιά τους.
Οι πρόσφυγες πάλι στην Πλατεία Βικτωρίας
H Eλλάδα δέχεται αυξανόμενες πιέσεις, προκειμένου να δεχθεί ακόμα περισσότερους πρόσφυγες στο έδαφός της, προκειμένου να καθαρίσουν φτηνά οι Ευρωπαίοι τα δικά τους εδάφη, αν και είναι χώρες εύρωστες και κατά μέσον όρο μεγαλύτερες από την Ελλάδα. Το αντάλλαγμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση-αν και θεωρητικό προς το παρόν-η χαλάρωση στις αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια και η περαιτέρω απομείωση του χρέους.

Αλήθεια, για το χρέος δεν είχαν συζητήσει από τον Ιούλιο? Γιατί τώρα μπλέκονται και οι πρόσφυγες? Τι να πιστέψουμε, αν θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι? Ο τι δούνε τα μάτια μας, δηλαδή ο τι εφαρμοστεί πραγματικά για όλες τις χώρες και δεν μείνουν οι αποφάσεις στη θεωρία.
Άρθρο Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: