22 Νοε 2015

Ιστορία

22 Nοεμβρίου
1890 Γεννιέται ο Σαρλ Ντε Γκωλ, Γάλλος στρατηγός και Πρόεδρος της Γαλλίας μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος άφησε τη σφραγίδα του στην πολιτική σκηνή. Θεωρείται ένας σημαντικός πολιτικός για τη Γαλλία και την Ευρώπη. 
1916 Πεθαίνει ο θρυλικός και σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας Jack London, από νεφρική ανεπάρκεια. 
1924 Γεννιέται η βραβευμένη με Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου, Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέραλντιν Πέιτζ.
1942 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Ο κόκκινος στρατός των Σοβιετικών περικυκλώνει στο Στάλινγκραντ τις Γερμανικές δυνάμεις. Η μάχη του Stalingrad είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 1942.
1945 - Κατά τη δεύτερη ημέρα της Δίκης της Νυρεμβέργης για εγκλήματα πολέμου, το δικαστήριο άρχισε να ακούει αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες κατά 22 ναζί εγκληματιών πολέμου. 
1955 Ιδρύεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο είχε θεμελιωθεί το 1948.
1963 Σαν σήμερα δολοφονείται ο John Fitzgerald Kennedy, στο Dallas του Texas, μέσα στο ανοιχτό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του. Ο δολοφόνος, όπως ειπώθηκε, ήταν ο Lee Harvey Oswald, όμως πολλοί πιστεύουν ότι κρύβονταν άλλα συμφέροντα πίσω από την πολιτική δολοφονία του 35ου Προέδρου των Η.Π.Α που συγκλόνισε τον κόσμο. Ο Oswald έριξε τρεις σφαίρες στον Κέννεντυ, από τον 6ο όροφο κοντινού κτιρίου. Μετά από 30 λεπτά ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του Κέννεντυ, σε ηλικία μόλις 46 ετών, από το νοσοκομείο Parkland Hospital του Dallas.
2007 Πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Μορίς Μπεζάρ-Bejart, διακεκριμένος Γάλλος χορογράφος και φιλέλληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: