27 Νοε 2015

Νόστιμη και γρήγορη συνταγή : Μανιτάρια με παπαρδέλες

Μια συνταγή απλή, παρασκευάζεται γρήγορα και γίνεται ένα νόστιμο φαγητό, με βιταμίνες από τα μανιτάρια. Επιπλέον, είναι ένα ευπαρουσίαστο για εσάς και τους φίλους σας γεύμα, αρκεί βέβαια να είναι φίλοι των μανιταριών. Την ιδέα της συνταγής μας την έδωσε το site του Βιτάμ και ελαφρά την τροποποιήσαμε.

Τι υλικά θα χρειαστούμε :
1 πακέτο παπαρδέλες
6-8 μανιτάρια λευκά ή ποικιλία μανιταριών
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες ή μια κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι ή προαιρετικά σε αντικατάσταση του αλατιού, 1 κύβο μυρωδικών 

  1. 1Πλένετε και καθαρίζετε λίγο τα μανιτάρια. Παράλληλα ετοιμάζετε τις παπαρδέλες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά περίπου και τις σουρώνετε. 
  2. 2Σοτάρετε στο Βιτάμ το κρεμμύδι. Προσθέστε διαδοχικά, το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια και ανακατέψτε. 
  3. 3Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
  4. 4Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. 5Προσθέστε τις παπαρδέλες και ανακατέψτε. Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγη πάπρικα (προαιρετικά) και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
T I P : Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και με μαύρο ή πολύχρωμο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: