24 Νοε 2015

Ιστορία

24 Νοεμβρίου
1859 Ο Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος Κάρολος Δαρβίνος, δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του : Η καταγωγή των ειδών. Αποτελεί θεμελιώδες έργο για την επιστήμη της εξελικτικής βιολογίας και αμφιλεγόμενο κατά μέρος περισσότερο από την Εκκλησία της Αγγλίας, εκείνη την εποχή.
1939 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος και η Γκεστάπο εκτελεί στην Τσεχοσλοβακία 120 μαθητές, που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.
1963 Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του J.F.Kennedy, o Lee Harvey Oswald, 24 ετών, δολοφονείται μετά από δύο ημέρες, κατά τη μεταφορά του από κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη φυλακή. Ο Oswald ήταν ανάμεσα σε πολλούς αστυνομικούς, ρεπόρτερς και κινηματογραφικά συνεργεία, όταν ο Jack Ruby, ιδιοκτήτης nightclub, τον πυροβόλησε στο στομάχι. Ο Oswald μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Parkland, στο ίδιο που είχε ξεψυχήσει ο Kennedy 2 ημέρες νωρίτερα και πέθανε σχεδόν κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο.
Jack Ruby καταδικάστηκε και πέθανε στη φυλακή το 1967.
1991 Ο "γίγαντας της rock" Freddie Mercury πεθαίνει από HIV σε ηλικία 45 ετών, μια μόλις ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός στον ιό αυτό. Ο lead singer του rock συγκροτήματος QUEEN, πέθανε ήσυχα στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο, από βρογχοπνευμονία, ως συνέπεια του AIDS, όπως δημοσίευσε ο εκδότης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: