26 Νοε 2016

Μακαρονάδα με καραμελωμένα κρεμμύδια και τυριά

Μια απλούστατη συνταγή που βασίζεται κυρίως στα καραμελωμένα κρεμμύδια, που δίνουν και τη νοστιμιά τους, αλλά και στα τυριά. Βράζετε τα μακαρόνια al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τα στραγγίξετε. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει πολύ. (Δείτε το video)

  • Υλικά που χρειαζόμαστε1 πακέτο μακαρόνι χοντρό - 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες - 3 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak - 150γρ. Arla Σκληρό Τυρί Δανίας, τριμμένo- 100γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα - αλάτι, πιπέρι ή μπούκοβο ή πάπρικα
Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο και τα κρεμμύδια, αλατίζετε και σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα. Ρίχνετε στο τηγάνι με τρυπητή κουτάλα τα βρασμένα μακαρόνια, μαζί με λίγο από το νερό τους, το τριμμένο τυρί, το τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Πασπαλίζετε με πιπέρι ή μπούκοβο ή πάπρικα και σερβίρετε.
Το φαγητό μπορείτε να το συνοδέψετε με σαλάτα της επιλογής σας. 
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'

Δεν υπάρχουν σχόλια: