12 Νοε 2016

Εκτάκτως ο Κοτζιάς στις Βρυξέλλες σε σύνοδο των ΥΠ.ΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στην έκτακτη συνάντηση των 28 Υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών και το μέλλον των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Η.Π.Α.
Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα παραστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), στο οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας σε συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν, επίσης, συζήτηση για την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και γεύμα εργασίας με θέμα τη Συρία. 
Ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στο Λίβανο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και στο «πνεύμα», της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα. Η Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης την πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, την αποτίμηση της υλοποίησης των Στόχων που ετέθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας το 2015 και την εξέλιξη των σχέσεων της ΕΕ με τους Ανατολικούς Εταίρους.
Στην απογευματινή Σύνοδο του ΣΕΥ, τέλος, θα εξεταστεί σε κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Άμυνας, η Παγκόσμια Στρατηγική για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και η πορεία εκπόνησης του Σχεδίου Εφαρμογής για την Ασφάλεια και την Άμυνα.
Πηγή tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: