9 Νοε 2016

Ιστορία

9 Νοεμβρίου
1866 Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στη Κρήτη, σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών.
1888 Ο Άγγλος απεχθής δολοφόνος Τζακ ο Αντεροβγάλτης-η ιστορία του, σκοτώνει το τελευταίο γνωστό θύμα, την Μαίρη Τζέιν Κέλι. 

1918 Γεννιέται ο Σπύρο Άγκνιου, Ελληνοαμερικανός Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α, επί προεδρίας Νίξον.
1938 Μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Αυστρία και τη Γερμανία, σαν σήμερα τη νύχτα. Έμεινε γνωστό στην ιστορία ως "η Νύχτα των κρυστάλλων", από τα πλέον ζοφερά γεγονότα του Γ΄Ράιχ και πρόδρομος του Ολοκαυτώματος. Kristallnacht-Crystal night 1938-video
1940 Πεθαίνει ο Neville Chamberlain, Άγγλος τ. Πρωθυπουργός, κατά την θητεία του οποίου το 1939, έμπαινε η Ευρώπη στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.
1970 Πεθαίνει ο επιφανής Γάλλος στρατηγός και πολιτικός, Σαρλ Ντε Γκωλ, τ. Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος επηρέασε την Γαλλική πολιτική μεταπολεμικά, μέχρι σήμερα. (Γενν. 1890)
1989 Πέφτει το τείχος του Βερολίνου, μια ιστορική ημέρα, με την οποία γίνεται η επανένωση των δύο Γερμανιών:Ανατολικής και Δυτικής. Το τείχος χτίστηκε στο Βερολίνο το 1961 από τους Ανατολικογερμανούς και είχε ύψος 2 μέτρα.
2016 Μια ημέρα μετά τις Αμερικανικές εκλογές, νικητής-έκπληξη αναδεικνύεται ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, κερδίζοντας μεγάλο μέρος από τα ιστορικά προπύργια των Δημοκρατικών, παρόλες τις προκλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις. του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: