15 Δεκ 2016

Χαστούκι των συνταξιούχων της π. Εμπορικής σε ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ

Δεν άντεξαν οι συνταξιούχοι όσα τους έλεγαν τα κόμματα, τα καθεστωτικά κυρίως, Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ και στην κοροιδία τόσων ετών, καθώς έμεναν άπραγοι και παρατηρητές από το 2011 μέχρι σήμερα, χωρίς να κάνουν τη παραμικρή έστω νομική κίνηση εγκαίρως! Τι είχαν, τι έχασαν?!
Λοιπόν, έτσι για αλλαγή από τα τετριμμένα, πήγαν και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές των συνταξιούχων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο τον κ. Χρήστο Τσιλώνη, ο οποίος εξελέγη νέος Πρόεδρός τους και όχι τους υποδεικνυόμενους φθαρμένους υποψηφίους των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.

Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, όταν πρωτοεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ο ακόμα μέχρι και σήμερα Πρόεδρος(!!) κ. Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος, δεν έπραξε κάτι ουσιαστικό για το ταμείο τους, προκειμένου να διασφαλίσει τα εργασιακά-ασφαλιστικά τους δικαιώματα στο μέλλον, έτσι ώστε να μην υποστούν περαιτέρω μειώσεις οι συνταξιούχοι, σε αντίθεση με την Εθνική Τράπεζα, της οποίας οι συνταξιούχοι - αυτό το τονίζουμε - δεν υπέστησαν στο ελάχιστο τις περικοπές των μνημονίων! 

Απλά θυμίζουμε, ότι η μέχρι σήμερα ηγεσία του Συλλόγου Εργαζομένων της π. Εμπορικής Τράπεζας, (Γ. Κωνσταντινόπουλος) "τα έβρισκε" με την εκάστοτε Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας-βλ. Προβόπουλο, Στουρνάρα και άλλους-και όπως αποδείχθηκε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ζημιώθηκαν οι συνταξιούχοι. Μάλιστα δε, από τον Δεκέμβριο του 2012, ετέθη θέμα στη Γενική Συνέλευση των συνταξιούχων για νομική προσφυγή, όσον αφορά τις αρχικές περικοπές, στον τότε Πρόεδρο των συνταξιούχων κ. Εμμ. Βογιατζάκη (ΔΑΚΕ), ο οποίος όμως αδράνησε προκλητικά θα παρατηρούσαμε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος ή και τυχόν να παραγραφούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων
Επιπλέον επισημαίνουμε, ότι αυτή η κατηγορία των συνταξιούχων, πέραν των Μνημονίων, υπέστησαν τους τελευταίους τρεις μήνες οριστική μείωση σε ποσοστό 21% στην προσυνταξιοδοτική (ουσιαστικά είναι σύνταξη) παροχή τους. Κάτι που υπεγράφη από τον κ. Κατρούγκαλο, αλλά νομικά προυπήρχε ως "παραθυράκι" σχεδόν εδώ και 10 χρόνια, υπογεγραμμένο και συμφωνημένο από το Σύλλογο των εργαζομένων (πάλι εδώ ο κ. Κωνσταντινόπουλος) και το Δ.Σ της Εμπορικής Τράπεζας.

Καταλήγοντας, ευχόμαστε στο νέο Πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιλώνη, να αγωνιστεί με ομαδικό πνεύμα, παραμερίζοντας τις κομματικές σειρήνες που δυστυχώς υπάρχουν σε όλους τους χώρους.
Άρθρο Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: