7 Ιαν 2017

Ιστορία

7 Ιανουαρίου
1558 Η Γαλλία καταλαμβάνει το Καλαί, την τελευταία κτήση της Αγγλίας στο Γαλλικό έδαφος.
1931 Το «έγκλημα του αιώνα» , όπως χαρακτηρίστηκε, αναστατώνει την Ελλάδα: η δολοφονία του μεγαλοεργολάβου Δημήτρη Αθανασόπουλου στον ύπνο του, από την πεθερά του και τον ανιψιό της, με τη βοήθεια της γυναίκας του και της υπηρέτριας του σπιτιού.

Οι δράστες τεμαχίζουν το πτώμα, κάνουν δέματα και τα πετούν στον Ιλισσό. Όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα μόλις έβγαινε λαβωμένη από τη Μικρασιατική καταστροφή και η Αθήνα αναπτυσσόταν οικιστικά γρήγορα, εξαιτίας και της ανάγκης εγκατάστασης των προσφύγων.
1934 Γεννιέται ο Τάσσος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
1943 Πεθαίνει ο Νίκολα Τέσλα, Σέρβος φυσικός και εφευρέτης, από τους πρωτοπόρους στη χρήση του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. 
1953 Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Harry Truman, ανακοινώνει τη δημιουργία βόμβας υδρογόνου, στα πλαίσια της εποχής του Ψυχρού πολέμου μεταξύ Η.Π.Α-Ε.Σ.Σ.Δ
1959 Οι Η.Π.Α αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Φ. Κάστρο στην Κούβα.
1972 Πεθαίνει η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Ελληνίδα στιχουργός, της οποίας η ζωή έγινε ταινία και θεατρική παράσταση.
2009 Πεθαίνει η Μαρία Δημητριάδη, Ελληνίδα τραγουδίστρια.
2015 Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebbdo, στο Παρίσι με νεκρούς και τραυματίες. Οι ένοπλοι φωνάζοντας το όνομα του Σαρμπ (Στεφάν Σαρμπονιέ) εκτέλεσαν εν ψυχρώ πυροβολώντας στο κεφάλι δώδεκα άτομα, δημοσιογράφους και σκιτσογράφους. Μέσα σε δέκα λεπτά μετατρέπουν τα γραφεία σε λουτρό αίματος. Ο απολογισμός είναι 12 νεκροί και επτά τραυματίες.Την ευθύνη αναλαμβάνει ο ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: