7 Φεβ 2017

Ιστορία

Κάρολος Ντίκενς
7 Φεβρουαρίου
1610 Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ανακαλύπτει τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του πλανήτη Δία: τον Γανυμήδη, την Καλλιστώ, την Ιώ και την Ευρώπη.
1812 Γεννιέται ο Κάρολος Ντίκενς, Άγγλος συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, με ένα από τα σπουδαία έργα του τον Όλιβερ Τουίστ (Θαν. 9/6/1870)

1867 Γεννιέται η Αμερικανίδα Laura Ingalls Wilder, συγγραφέας, δημοσιογράφος, γνωστή από το βιβλίο της, που έγινε και τηλενουβέλα, το μικρό σπίτι στο λιβάδι, στο οποίο περιγράφει τη ζωή της ως Λώρα.
1869 Δοκιμάζεται ο πρώτος ατμοκίνητος σιδηρόδρομος στη γραμμή Αθηνών-Πειραιά.
1870 Γεννιέται ο Άλφρεντ Άντλερ, Αυστριακός ψυχολόγος, ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας.
1904 Πεθαίνει ο Εμμανουήλ Ροίδης, από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες του 19ου αιώνα.
1937 Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου κι έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Γεώργιο Β', ο πολιτικός Παναγιώτης Κανελλόπουλος, συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται αρχικά στην Κύθνο, κατόπιν δε, στη Θάσο.
1979 Πεθαίνει ο ναζιστής γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστός και ως ο "Αγγελος του θανάτου", ο οποίος κατέφυγε το 1945 στη Νότια Αμερική. Ο Μένγκελε ήταν γνωστός για τα γενετικά του πειράματα κυρίως δε, σε περιπτώσεις διδύμων.
2008 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς, Ιερώνυμος, εκλέγεται  στη β΄ψηφοφορία, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
2017 Πεθαίνει ξημερώματα, από καρδιακή ανεπάρκεια, ο συνθέτης και σπουδαίος μουσικός των τελευταίων δεκαετιών, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: