24 Μαΐ 2018

Ιστορία

24 Μαίου
1686 Γεννιέται στο Γκντάνσκ ο Ντάνιελ Φαρενάιτ, Πολωνο-Γερμανός φυσικός και χημικός, ο δημιουργός της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας.
1883 Γεννιέται η Έλσα Μάξγουελ, διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, διοργανώτρια εκδηλώσεων και συγγραφέας.
1883 Ανοίγει και δίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Brooklyn, η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου της εποχής εκείνης. Κατασκευαζόταν επί 14 χρόνια και κόστισε 27 θανάτους εργαζομένων.
1895 Ο θεατρικός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ, καταδικάζεται σε 2 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, επειδή υπέπεσε στο ηθικό παράπτωμα της ομοφυλοφιλίας.
1900 Γεννιέται ο Εντουάρντο Ντε Φίλιππο, Ιταλός σεναριογράφος, συγγραφέας που έγραφε μόνο στη διάλεκτο της Νάπολης.
1941 Γεννιέται ο Αμερικανός στιχουργός, συνθέτης & τραγουδιστής Bob Dylan, γνωστός και ως τραγουδιστής της διαμαρτυρίας κατά την άγρια δεκαετία του ΄60, υπήρξε μάλιστα και καλλιτεχνικό ντουέτο με την Τζόαν Μπαέζ.
1943 Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς αποκτά ένα νέο 32 ετών γιατρό, τον λεγόμενο Άγγελο του θανάτου, τον Joseph Mengele-Angel of Death, γνωστό για τα τρομακτικά πειράματα-δοκιμές στους κρατουμένους. Μετά τον πόλεμο διέφυγε στην Παραγουάη και στη συνέχεια στη Βραζιλία, με το όνομα Gerhard. Το 1979 ενώ κολυμπούσε, έπαθε ανακοπή και μετά από έρευνα των οδοντιατρικών του αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ήταν ο Μένγκελε.  
1974 Φεύγει από τη ζωή ο κορυφαίος και βραβευμένος μουσικός ορχήστρας τζαζ Ντιουκ Έλινγκτον

Δεν υπάρχουν σχόλια: