25 Νοε 2018

Ιστορία

Αντρέα Ντόρια
25 Νοεμβρίου
1560 Πεθαίνει ο Αντρέα Ντόρια, Ιταλός ναύαρχος της Δημοκρατίας της Γένοβα και ξακουστός στη θάλασσα, προερχόταν δε από μεγάλη γνωστή οικογένεια της Γένοβα.
1783 Αμερικανική Επανάσταση : οι τελευταίοι Βρετανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Νέα Υόρκη, 3 μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού.
1833 Ένας ισχυρότατος υποθαλάσσιος σεισμός χτυπά τη Σουμάτρα, δημιουργώντας ένα τεράστιο τσουνάμι σε όλο το μήκος των ακτών της Ινδονησίας.
1941 Γεννιέται ο Χρήστος Παπανικολάου, 4ος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μεξικό το 1968.
1942 Απομεινάρια της γέφυρας από την ανατίναξη
1942 Τη νύχτα της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου, αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, μαζί με Άγγλους σαμποτέρ, ανατινάσσουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου, προκειμένου να πλήξουν καίρια τον ανεφοδιασμό των Γερμανικών δυνάμεων που πολεμούσαν στη Βόρειο Αφρική. Το επίτευγμα αυτό ήταν καίριο για εκείνη τη χρονική περίοδο, προκειμένου να ανασυνταχθούν οι Συμμαχικές δυνάμεις ενάντια στη δύναμη Afrika korps του στρατάρχη ναζί Έργουιν Ρόμμελ.
1952 Το δημοφιλές έργο μυστηρίου της Agatha Cristie "The Mousetrap"-η Ποντικοπαγίδα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Λονδίνο στο θέατρο "the Ambassadors theatre".

Δεν υπάρχουν σχόλια: