13 Ιαν 2013

Δ.Ε.Η : Οι κρυφές αυξήσεις

Στα οικιακά τιμολόγια οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 8,6%-9,2%, ενώ για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις κυμαίνονται από 10- 12%. Όλες θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Φαίνεται όμως ότι δε θα είναι οι μοναδικές, αφού δεν αποκλείεται από τον Ιούλιο να έρθουν και νέες αυξήσεις, στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου. Στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Μαζί με τις αυξήσεις, ανακοινώθηκε και το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με το οποίο, σύμφωνα με το Υπουργείο, παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, η οποία πλέον θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης του δικαιούχου. Επίσης, υιοθετήθηκε ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία. Πηγή Newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επίσης πληρώνουμε στο λογαρισμό της ΔΕΗ και για τους τελωνειακούς ενα ακόμη χαράτσι, για να μην δυσαρεστηθούν κάποιοι από την ελίτ των εργαζομένων που όπως πάντα στηρίζει (πάντα με το αζημίωτο) το κατεστημένο.