22 Φεβ 2013

Η Ελίζα προτείνει...

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα μαλλιά σας.
Μερικές άγνωστες συμβουλές.

Ο παλιός κανόνας λέει ότι
... αν το δέρμα σας έχει θερμούς τόνους, όπως οι μεσογειακές γυναίκες, τότε πρέπει να επιλέξετε θερμά χρώματα.

...αν το δέρμα σας έχει ψυχρούς τόνους, τότε ψυχρά χρώματα.
Αυτή η μέθοδος ενώ δεν είναι λάθος, θεωρείται πλέον π-α-ρ-ω-χ-η-μ-έ-ν-η.
Τα θερμά χρώματα είναι πλέον στη μόδα. Όμως αν δεν κολακεύουν τόσο, η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα ουδέτερα χρώματα, κάτι ενδιάμεσο δηλαδή. Ας δούμε αναλυτικά: Αν το δέρμα κοκκινίζει να αποφεύγετε το ανοιχτό ξανθό και το κόκκινο στα μαλλιά. Απαλοί ζεστοί τόνοι καλύτερα.

Σκούρα μαλλιά
Ερώτηση :  Πόσο; Πριν μερικά χρόνια ήταν trend το σκούρο καστανό μαλλί.  Τα σκούρα μαλλιά αναδεικύουν τα μάτια είτε καστανά, είτε γαλάζια είτε πράσινα. (Megan Fox στη photo).
Πόσο σκούρα όμως;
Απάντηση :  Ιδανικά να είναι 2 τόνους πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα, όχι πιο κάτω αλλιώς μπορεί να φαίνεται ψεύτικο και να ενισχύσει τυχόν μαύρους κύκλους στα μάτια.

     
Nicole Richie

Ξανθό μαλλί
Πολλές γυναίκες εθίζονται στο ξανθό. 
Ειδικά οι μεσογειακές πιστεύουν πως έτσι εντυπωσιάζουν περισσότερο. Αν και αυτό είναι πια μύθος, καθώς πλέον ό- που γυρίσεις να κοιτάξεις βλέπεις ξανθό, το σωστό που να μην κιτρινίζει δεν το πετυχαίνουν πολλές. Πρέπει να βρείτε το σωστό άνοιγμα, καθώς το πολύ ανοιχτό που συνήθως ταιριάζει μόνο σε φυσικές ξανθές των βoρείων κυρίως χωρών και σε ανοιχτά δέρματα, κάνει τη γυναίκα άτονη! Ρωτήστε έναν έμπειρο κομμωτή και έπειτα για να γλιτώσετε χρήματα, κάντε το σπίτι σας.


T*I*P

Να ξέρετε πως αν θέλετε να πετύχετε το California Blond που θεωρείται από τα πιο πετυχημένα, να ψάχνετε για βαφές που έχουν την ονομασία "ash" μέσα. 

Ιδανικά: Ανταύγειες πολύ ανοιχτές "ash" απόχρωσης αναμεμειγμένες με το χρώμα της καραμέλας! (Nicole Richie, photo)





1 σχόλιο:

almost everything worldwide είπε...

Χρήσιμες και χρηστικές πάντα οι πληροφορίες της Ελίζας.
Μπράβο Ελίζα.