23 Μαΐ 2013

Το μεγάλο κόλπο ή απλά WANTED

Μπόνυ και Κλάιντ : στις 23 Μαίου του 1934, η αστυνομία στη Λουιζιάνα, μετά από καταδίωξη, σκότωσε το ζευγάρι, (άνδρας-γυναίκα) των δύο διαβόητων-θρυλικών ληστών Τραπεζών στην Αμερική.

Στην Ελλάδα, έχουμε το τρίδυμο των ληστών-τη συγκυβέρνηση-το οποίο ψηφίζει με μανία μέτρα όχι κατά των φοροφυγάδων, αλλά κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων με ένα ανεξήγητο μίσος και χωρίς ανάσα.


Τελευταίο μέτρο/χτύπημα-προφανώς περιελαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο, τεχνηέντως όμως κρύφτηκε-ήρθε αυτό της παρακράτησης του φόρου εισοδήματος απευθείας από το μηνιαίο μισθό/σύνταξη, στερώντας  έτσι αφενός μεν το δικαίωμα της πληρωμής του φόρου εισοδήματός τους σε δόσεις, αφετέρου δε της μηνιαίας και οριακής μέχρι σήμερα επιβίωσής τους-η λέξη οριακή αφορά πλέον το 10-20% των συνταξιούχων, οι υπόλοιποι δε, είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτοί που χρωστούν, μήπως δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν? Ρωτάω μ ή π ω ς ? 
Σήμερα το τρίδυμο ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ως άλλοι Bonnie και 
Clyde, καταφθάνουν να ξανα-ληστέψουν τις τσέπες μισθωτών/συνταξιούχων. Πρέπει βλέπετε, να είναι σίγουροι ότι πληρώνουν την Εφορία τους, ότι δεν πρέπει να υπόκεινται η πληρωμή τους σε δόσεις, ίσως και να μην τρώνε? Γιατί ήδη η πληγείσα τάξη, περί ρατσιστικής διάθεσης πρόκειται τελικά, των αδυνάμων πια συνταξιούχων και μισθωτών, παράλογα και κατά το σκεπτικό τους επιβιώνει ή ακόμα καλύτερα, "τα κουρέλια σέρνονται"(όχι τραγουδούν ακόμη).
Έτσι για περαιτέρω ρευστότητα και αφήνοντας πάλι τους μεγαλοφοροφυγάδες ανενόχλητους, δρουν ως ληστές-κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά-των ισχνών εισοδημάτων των δουλοπαροίκων, που η ζωή τους πια συγκρίνεται με αυτή των αντίστοιχων του 19ου αιώνα, των αποικιοκρατών, η δε ανεργία καλπάζει με τέτοιους ρυθμούς, ώστε το βιβλίο Γκίνες να μην προλαβαίνει τη νέα καταχώρηση-ρεκόρ.

Συμπέρασμα : Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος, κάποιος απ΄αυτή τη τάξη, για να επιβραβεύει, έστω και το ελάχιστο, το οποιοδήποτε ελάχιστο άλλοθι των τριών (3) ληστών του Ελληνικού κράτους.

Παρακάτω παραθέτουμε το σημερινό ρεπορτάζ από την iefimerida.gr

Στον υπολογιστή κάθονται μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Και φέτος οι αποδείξεις και τεκμήρια αναμένεται να αποτελέσουν «παγίδα φόρων» για τους φορολογουμένους, ωστόσο από την επόμενη χρονιά όλα αναμένεται να αλλάξουν με στόχο να απλοποιηθεί η πληρωμή των φόρων. Μισθωτοί και συνταξιούχοι, που το εισόδημα τους προέρχεται από μία πηγή, θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις προσεχείς ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν το 2014 πριν από τον Απρίλιο.

Στη νέα κλίμακα που θα ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους, που θα ενεργοποιηθεί από 1η Ιανουαρίου του 2014, υποβάλλονται συντελεστές από 1% ως και 42% (κλιμακωτά) στις αποδοχές άνω των 800 ευρώ.

Οι βασικές διατάξεις του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος 
-Οποιαδήποτε αμοιβή, πλέον του μηνιαίου εισοδήματος, θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 42%.
-Δήλωση θα υποβάλλουν μόνον όσοι έχουν επιπλέον έσοδα από άλλη πηγή και επιθυμούν να πάρουν επιστροφή φόρου.
-Οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη σχετική δήλωση ως την 1η Απριλίου.
-Παράλληλα αυξάνεται στο 90% από το 55% και 80% που είναι σήμερα η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
-Τέλος με το νέο φορολογικό που προωθείται καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% ως 3% επί των εισοδημάτων από ακίνητα.
-Από το πρώτο ευρώ θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις απόλυσης και όχι από το όριο των 60.000 Ευρώ και πάνω που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: