10 Ιουν 2013

Η πονηρή δήλωση του κ. Σαμαρά

Τα εύσημα στους δύο εταίρους, Βενιζέλο και Κουβέλη, που έδωσε ο Πρωθυπουργός, πιστοποιούν την επικάλυψη που έχει η Ν.Δ ως κόμμα, στα άλλα δύο μικρότερα που συγκυβερνούν. Δεν είναι τόσο αθώα η δήλωση του κ. Σαμαρά, ούτε είχε ανάγκη να την κάνει, γιατί ουδόλως ενδιαφέρει τον πολίτη τι διαμείβεται μεταξύ τους. Τον πολίτη τον ενδιαφέρουν οι πράξεις, τα μέτρα που λαμβάνονται τελικά & αυτό μόνο μετράει.

Βέβαια η δήλωση, ευνοεί ξεκάθαρα τη Ν.Δ. και αφαιρεί ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους από τους κεντρώους-συντηρητικούς, των άλλων δύο κομμάτων και εκεί πονηρά και έμμεσα αποβλέπει η δήλωση Σαμαρά.
Αν δεν το έχουν αντιληφθεί οι δύο εταίροι, με χρόνια στην πολιτική αρένα, θα αποβεί ακόμα πιο μοιραίο για την πορεία των κομμάτων που ηγούνται. Εξάλλου, τα μικρά κόμματα που εισέρχονται, ειδικά σε περίοδο κρίσης, σε σχήματα συγκυβερνήσεων, συρρικνώνονται πάντα προς όφελος του μεγαλυτέρου και πλειοψηφούντος. Ο μόνος που ίσως ωφεληθεί και αυτό πριν από τις επόμενες εκλογές, είναι ο κ. Κουβέλης, ο οποίος προαλείφεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτού δει το κόμμα του να διαλύεται από έριδες και έλλειψη ψηφοφόρων. Οι κατά καιρούς δε, δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, περί μη ιδεολογικής ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ, ύπουλα ακυρώνονται και λίγο ενδιαφέρουν τον ψηφοφόρο, αν υπάρχουν ξεχωριστές ιδεολογίες, σε ένα κόμμα που μόλις πρόσφατα πολέμησε τον κοινωνικό ιστό του μέσου Έλληνα. Απλά τον σκότωσε και τώρα ψάχνει να τον αναστήσει? Αν υπάρχει τέτοια προοπτική, ας το κάνει κάποιο άλλο κόμμα άφθαρτο, που τουλάχιστον εκεί μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του ο πολίτης που δεινοπαθεί....και βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: