3 Ιουν 2013

Τουρκία : Γιατί τώρα

Ο Ταγίπ Ερντογάν, αντικειμενικά, θεωρείται ένας ισχυρός, χαρισματικός ηγέτης. Όμως είναι αξιοπερίεργο ενώ ακολουθούσε τον "κοσμικό" δρόμο για μια εξευρωπαισμένη Τουρκία & έτσι έγινε αποδεκτός, έκανε στροφή προς τον εξισλαμισμό της χώρας.

Σαφέστατα είναι ένας έξυπνος ηγέτης, δοκιμασμένος χρόνια & όχι από πολιτική οικογένεια, αυτοδημιούργητος και κουβαλά πολιτικούς αγώνες στην πλάτη του.
Τόνιζε πάντα το Ευρωπαικό προφίλ της Τουρκίας, κάτι που δέχτηκαν τελικά εύκολα οι νέοι, δυσκολότερα οι μεγαλύτεροι, ειδικά αυτοί που ζούσαν στα βάθη της Ανατολίας, όμως τους κέρδισε, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους στρατιωτικούς, που έμπλεκαν πάντα ενεργά στην πολιτική της χώρας.
Αυτή τη στιγμή όμως, μόνος του "κλώτσησε και έχυσε τη καρδάρα". Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε αυτή την πολιτική, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Σίγουρα κινείται με μελετημένο πολιτικό σχέδιο, δεν ξέρω όμως που αυτό θα οδηγήσει, διότι η άλλη εναλλακτική λύση είναι αυτή των φανατισμένων Ισλαμιστών, που θα περιθωριοποιήσει τη χώρα, οδηγώντας αυτήν πολλά χρόνια πίσω και απομονώνοντάς την από τις σύγχρονες χώρες, πλησιάζοντας έτσι πιο κοντά σε χώρες, όπως το Ιράν ή το Αφγανιστάν. Αντιφατικά τα πολιτικά στοιχεία στο τραπέζι, όμως εμείς οι Έλληνες στη μικρή και με σοβαρά προβλήματα χώρα που ζούμε, καλό είναι να επιδείξουμε ψυχραιμία, αυτή τη στιγμή μόνο ως παρατηρητές και όχι να τρίβουμε τα χέρια μας.
Δηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου και ευαισθησίας, δείχνουν ανθρωπιά, αλλά είναι μακρυά από τις πολιτικές, κατ΄εξοχήν, αιτίες του επαναστατικού σκηνικού. Ας λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα, οικονομικά αυτάρκεις είναι και σίγουρα δεν χρειάζονται ξένες νουθεσίες. Εξάλλου οποιαδήποτε ανάφλεξη στη γειτονιά μας, όπου ήδη υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια, ζημιά μόνο θα μας προξενήσει, σε πολλούς τομείς. Για τις ειδήσεις, εδώ θα βρείτε τις σημερινές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: