25 Ιουν 2013

Εταίρος πλήρους ανευθυνότητας

Όταν ο Βενιζέλος είδε την ευκαιρία για να επικαιροποιήσει ουσιαστικά τη θέση του, ήταν βέβαιο ότι δεν θα δίσταζε να "φάει" οτιδήποτε ή οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην εξουσιομανία του, χαρακτηρισμό που του έδωσε ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, όπως είχε τονίσει επίσης, ότι κανείς απ΄αυτούς τους πολιτικούς δεν είναι αντάξιος να αντιμετωπίσει τη κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος εμπαθής, αντιπαθής αντικειμενικά, ακόμα και στους φίλα (αν υπάρχουν), προσκείμενους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, απαιτεί θέσεις, για τις οποίες ούτε τα προσόντα τα τυπικά έχει, αλλά ούτε και τα ουσιαστικά, όπως το Υπουργείο Οικονομικών το 2011, τώρα δε, το Υπουργείο Εξωτερικών. Τα απαίτησε κυριολεκτικά, εκβιάζοντας τους εκάστοτε Πρωθυπουργούς-Παπανδρέου και Σαμαρά-με το ίδιο επιχείρημα, δηλαδή να μην ρίξει την κυβέρνηση. Το ακροδεξιό λάθος του Σαμαρά με την Ε.Ρ.Τ το πλήρωσε η Ν.Δ και ο ίδιος ακριβά, ίσως ακριβότερα απ΄όσο αρχικά είχε φανεί. Μέλλον το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν έχει, με τη κατάσταση που γνωρίζουμε σήμερα, γι΄αυτό και μπήκε στη συγκυβέρνηση, χωρίς να πτοείται από τις εναπομείνουσες ιδεολογίες του πάλαι ποτέ κόμματος και πατώντας ο κ. Βενιζέλος επί πτωμάτων πάντα. Ο ίδιος ενεργεί ως άλλος Νέρων, αλαζονικά, μακιαβελικά φερόμενος, αδιάφορος για τις επιπτώσεις που έχει οποιαδήποτε ενέργειά του στους πολίτες του Ελληνικού κράτους και όλοι υποψιάζονται και μιλούν για ένα διεφθαρμένο πολιτικό που ζει πολιτικά μόνο μέσα από ίντριγκες και εκβιασμούς. Παχιά λόγια, άφρων προφανώς από κούνια, η πολιτική του σταδιοδρομία δεν έχει να επιδείξει θετικό έργο και σύμφωνα με φήμες, από τότε που ήταν Υπουργός Ανάπτυξης, "ολίγον τεμπελούλης".
Το βαθύ διεφθαρμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ ζει, παρόλο που ο Ελληνικός λαός το έστειλε μακριά από την εξουσία, εκείνο ως άλλο βαμπίρ ξαναέρχεται, έτοιμο για ρουσφέτια, για να οργανώσει ακόμα περισσότερες δολοπλοκίες και για να πιει το αίμα των πολιτών. Αν δεν εννόησαν το μήνυμα της κάλπης, τότε τι να κάνει κι αυτός ο φτωχός λαός παραπάνω? Παρακαλώ θυμηθείτε αυτό όταν ξαναπλησιάσετε την κάλπη. Μη λυπηθείτε κανέναν, γιατί αυτοί δεν σας λυπήθηκαν. Μια και τόφερε η κουβέντα για βαμπίρ, ο υιός Μητσοτάκη, ο υιός Βαρβιτσιώτη υπουργοποιήθηκαν. Να μην έχει φαγητό στο τραπέζι η κάθε παραδοσιακή οικογένεια?

Οι δε εφθαρμένοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Χρυσοχοίδης που δεν διάβασε το Μνημόνιο, η Γεννηματά-αλήθεια, πότε εργάστηκε?-που δεν εκλέχτηκε και άλλα παλληκάρια του βαθέος πυρήνα του κόμματος, θα τα βλέπετε πάλι στις οθόνες σας, να αναγγέλλουν μέτρα, που τους ίδιους δεν τους αγγίζουν.
Εσάς σας άγγιξε κάτι απ΄όλα αυτά?

Σχετικό άρθρο:Το σύνδρομο της δίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: