9 Ιουν 2013

Η Ελλάδα δεν άκουγε τον Στρος Καν

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Στρος Καν και τη καμαριέρα, κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρότερο και εύκολα πάτησαν στην αδυναμία που είχε ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Ν.Τ στις γυναίκες. Ο Στρος Καν, ήταν σε όλους τους κύκλους γνωστό, ότι είχε σχέσεις της μιας νύχτας με διάφορες γυναίκες, ανά τον κόσμο. Ο στόχος ήταν λοιπόν εύκολος για "καθάρισμα".

Από την άλλη πλευρά όμως, ήταν διορατικός επιστήμονας και υποστηρικτής των Ελλήνων. Πράγματι δε, φημολογούνταν ότι διαφωνούσε με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα, σε καίρια σημεία. Έτσι όμως δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα υψηλών επιχειρηματιών, ομίλων και ανθρώπων γενικά που ελέγχουν τα διεθνή συμφέροντα. Η καθαίρεσή του, από το Δ.Ν.Τ, μετά το σκάνδαλο, ήρθε στις 19 Μαίου του 2011, μην επιτρέποντάς του επιπλέον, να θέσει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με μεγάλες πιθανότητες να ψηφιστεί ως ο επόμενος Πρόεδρος της χώρας του.
Αυτές τις ημέρες, ο τέως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημερινή παραδοχή του λάθους του Δ.Ν.Τ. Πότε έγινε αυτό? Μήπως τη στιγμή που ήδη τα χρήματα του Ελληνικού λαού έχουν κατευθυνθεί στα ισχυρά συμφέροντα και πια "όλα τακτοποιήθηκαν" ?
Ο κ. Ρουμελιώτης μίλησε στον ΣΚΑΙ ξεκάθαρα για τις προθέσεις του Στρος Καν, την αντιμετώπιση που είχε από την Ευρώπη και την παθητική στάση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: