24 Ιουλ 2013

Πέτρος Κωνσταντίνου:έχει ευθύνες η ΕΛΑΣ

O κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιρρίπτει ευθύνες, ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης του δραπέτη Μαριάν Κόλα, στην αστυνομία. Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος και ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, θεωρεί τους χειρισμούς της  ΕΛΑΣ, «εκδικητικά δολοφονικούς».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Η ΕΛΑΣ προχωράει σε εκτελέσεις εκδίκησης ανοίγοντας ένα επικίνδυνο δρόμο επιβολής θανατικής καταδίκης χωρίς την παραπομπή σε δίκη. Η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον αλβανικό τύπο ότι ο Μαριάν Κόλα βρίσκονταν στην Ελλάδα και ότι οι συγγενείς του αρνούνταν κάθε συμμετοχή του σε απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι. Αυτή η τακτική ανοίγει σκοτεινούς δρόμους για την αυθαίρετη απόφαση του κάθε επικεφαλής αποσπάσματος καταδίωξης, να εκτελεί κατά την δικιά του κρίση τον οποιοδήποτε. 

Το πείραμα ξεκινάει από Αλβανούς μετανάστες για να αξιοποιήσει τη ρατσιστική προπαγάνδα για την εγκληματικότητα που στήνει η ίδια η Αστυνομία και οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα». Και στηλιτεύει, η ανακοίνωση, την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του νεκρού δραπέτη ως προσπάθεια «εθισμού της κοινής γνώμης στην αποδοχή των εκτελέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: