7 Ιουλ 2013

Pasta

Παρουσιάζουμε μέσα από τη στήλη mini.life, απλές, γρήγορες...mini συνταγές που παρουσιάζονται σε εσάς και σε όσο κόσμο εσείς θέλετε να καλέσετε.

Pasta Ντομάτα-Βασιλικός
Χρειάζεστε:1 πακέτο ριγκατόνι, 1-2 ντομάτες, σκόρδο, κρεμμύδι, βασιλικό (12-15 φυλλαράκια), 200 γραμμάρια mozzarella  ή εναλλακτικά αντίστοιχο κίτρινο τυρί. Πάντα αλάτι και πιπέρι.
Προαιρετικά : κόκκους από κόκκινο πιπέρι και 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί.
Βράζετε τα ριγκατόνι, ως συνήθως και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι, αφού βάλετε λάδι, βάζετε κομμένο το κρεμμύδι-το μισό χρησιμοποιείτε-4-5 σκελίδες του σκόρδου και αφού τις τσιγαρίσετε για λίγο, ρίχνετε τις κομμένες ντομάτες με 6-8 φυλλαράκια βασιλικού. Τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, παρακολουθώντας να πήξει λίγο. Σε αυτό το σημείο-προαιρετικά-όμως δίνει ωραία γεύση, ρίχνετε ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί. Στο τέλος, αφού σβήσετε το μάτι (οικονομία), ρίχνετε τους κόκκους κόκκινου πιπεριού, τα φυλλαράκια βασιλικού που απέμειναν και ανακατεύετε. Στην κατσαρόλα που έβρασε η pasta, βάζετε λίγο λάδι, λίγο βούτυρο και ρίχνετε τα ριγκατόνι. Παίρνετε τη σάλτσα που είναι ζεστή και τη ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν όλα.
Σερβίρετε με το τυρί mozzarella, το οποίο μπορεί να είναι τριμμένο ή μπορεί να το σπάσετε εσείς σε μεγαλύτερα κομμάτια, κατά το σερβίρισμα.

Spaghetti με μπέικον ή Ιταλική panchetta και λάδι
Χρειάζεστε:1 πακέτο spaghetti, 3 λεπτές φέτες Ιταλική panchetta ή 5 φέτες μπέικον, σκόρδο, κίτρινο τυρί 200-250 γραμμάρια, κατά προτίμηση παρμεζάνα ή  Ελληνική ξερή μυζήθρα, μαιντανό (3-5 κλαράκια). Πάντα αλάτι και πιπέρι.
Προαιρετικά : κόκκους από μαύρο πιπέρι και 1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί.

Η συνταγή είναι πανομοιότυπη, όπως με τα ριγκατόνι. Στο τηγάνι και αφού βάλουμε ελάχιστο λάδι, τοποθετούμε την panchetta για 3 λεπτά, μέχρι ότου ροδίσει. Αμέσως μετά βάζουμε 4-5 σκελίδες σκόρδο, προσέχοντας μην καούν (μπορείτε αν θέλετε να ψιλοκόψετε τις σκελίδες). Μετά ρίχνετε το άσπρο κρασί  μαζί με τους κόκκους του μαύρου πιπεριού και περιμένετε σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου ελαφρώς πήξει η σάλτσα. Τα spaghetti τα έχετε βράσει ήδη και τα έχετε στραγγίξει. Βάζετε στη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε τα μακαρόνια. Σβήνετε τη φωτιά και περιχύνετε με τη σάλτσα όλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρετε βάζοντας στα spaghetti, τον ψιλοκομμένο μαιντανό & το τυρί.

Καλή όρεξη
TIP : Το al-dente βράσιμο της pasta.

Δεν υπάρχουν σχόλια: