8 Ιουλ 2013

Νέα από το αεροπορικό δυστύχημα του S. Fransisco

Ο τι απέμεινε από την ουρά του αεροπλάνου
Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα ερευνούν οι ειδικοί, καθότι βρέθηκαν τα κουτιά που περιέχουν τις μαγνητοφωνημένες ομιλίες και τις σχετικές καταγραφές και ήδη εστάλησαν στην Ουάσινγκτον για ανάλυση από το NTSB εργαστήριο. Είναι θαύμα ότι επέζησαν, πλην των δύο εφήβων, όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες.
Από την εταιρεία της Asiana αεροπορικών γραμμών και συγκεκριμένα ο CEO  της εταιρείας, αποκλείει την περίπτωση μηχανικής βλάβης ή ελαττώματος του αεροσκάφους, όμως τα πραγματικά αίτια θέλουν χρόνο, προκειμένου να διαγνωστούν. 
Η πτήση απογειώθηκε από την πόλη Seoul της Νότιας Κορέας, με προορισμό το San Fransisco, ήταν απευθείας και διάρκειας 10 ωρών, το δε αεροπλάνο ήταν τύπου Boeing 777-200, αγορασμένο τον Μάρτιο του 2006. 
Υπήρχαν 4 πιλότοι που εναλλάσσονταν και ο τελευταίος, την ώρα του δυστυχήματος, έμπειρος πιλότος, που βρισκόταν στην εταιρία από το 1996. Δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού χτυπήματος, σε σχέση με το δυστύχημα, είπε στο CNN, επίσημος αξιωματούχος της Εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: