15 Αυγ 2013

Ιστορία

15 Αυγούστου
1096 Ξεκινά η Α΄Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων τόπων,όπως επιφανειακά λεγόταν, τα κίνητρα όμως ήταν καθαρά πολιτικά-οικονομικά.
1519 Ιδρύεται η πόλη του Παναμά, στον Παναμά.
1769 Γεννιέται ο Ναπολέων Α΄, Αυτοκράτορας της Γαλλίας, ο γνωστός ως Μέγας Ναπολέων.
1876 Γεννιέται ο Στυλιανός Γονατάς, πολιτικός, πολλές φορές Υπουργος και στρατιωτικός, ένας από τους εμπνευστές των Ταγμάτων Ασφαλείας, μαζί με τον δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο.
1929 Γεννιέται ο Γιώργος Ρουμπάνης, Ολυμπιονίκης χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μελβούρνης, στο άλμα επί κοντώ.
1935 Η Κορέα απελευθερώνεται μετά από 35 χρόνια Ιαπωνικής κατοχής. Χωρίζεται σε 2 κράτη:την κομμουνιστική Βόρεια και την δημοκρατική Νότια.
1940 Τορπιλίζεται έξω από το λιμάνι της Τήνου, το ελαφρύ καταδρομικό Έλλη, ανήμερα τη μεγάλης γιορτής της Παναγίας. Αν και η Ελληνική κυβέρνηση "ουδέν ανακοινώνει", όλοι γνωρίζουν την ενοχή της Ιταλικής κυβέρνησης.
1961 Χτίζεται το τείχος του Βερολίνου (Berlin), το οποίο χωρίζει την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία και το οποίο κράτα διασπασμένη τη Γερμανία για τα επόμενα 28-29 χρόνια. Aποτελεί σύμβολο του Ψυχρού πολέμου.
1969 Αρχίζει το θρυλικό 3ήμερο μουσικό Φεστιβάλ του Woodstock, στο Bethel, New York, το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι. Έλαβαν μέρος πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Τζίμι Χέντριξ, Κάρλος Σαντάνα, Τζο Κόκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: