21 Αυγ 2013

Ο χαμηλών προδιαγραφών κ. Παπουτσής

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διορισμό του κομματικού Χρήστου Παπουτσή, στη Παγκόσμια Τράπεζα, πιθανόν να ανακληθεί, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και μετά από τις αντιδράσεις στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και έξω απ΄αυτό. Τελικά, σε ποιο τομέα έχει διαπρέψει στη σταδιοδρομία του ο κ. Παπουτσής? Προσωπικά, αδυνατώ να θυμηθώ, έστω και μια περίπτωση.

Σε περίοδο ακραίας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και έτσι να μην ήταν, ο Χρήστος Παπουτσής σαφέστατα υπολείπεται αντικειμενικών προσόντων για μια τέτοια σοβαρή θέση. Τη στιγμή που όλες οι άλλες χώρες έχουν στείλει και στέλνουν ανθρώπους με ιδιαίτερες δεξιότητες, ισχυρά βιογραφικά, τεχνοκράτες, με αποδεδειγμένο κύρος, για τη θέση στη Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα της κρίσης και της αναξιοκρατίας, επιλέγει έναν άνθρωπο χαμηλού βεληνεκούς, που ακόμα κι όταν στάλθηκε ως Επίτροπος στις Βρυξέλλες, είναι γνωστό ότι έκανε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών(!!) για τη θέση! Μάλιστα είχε ακουστεί τότε, όταν ο ίδιος ο Παπουτσής επέλεξε και πίεζε τον Ανδρέα Παπανδρέου-που κακώς δεν χάλαγε χατήρια-για να διοριστεί Επίτροπος, του είπε χαρακτηριστικά "Μα, Χρήστο πως να το κάνω αυτό, όταν καν δεν γνωρίζεις καλά Αγγλικά?" Βέβαια το έκανε, δυστυχώς, ο κ. Παπουτσής οικονομικά και πολιτικά ενδυναμώθηκε και δουλειά ουσιαστική δεν έκανε.

Όμως οι καιροί άλλαξαν, τα κριτήρια της αξιολόγησης απαιτούν υψηλές προδιαγραφές, που το εν λόγω κομματικό στέλεχος δεν διαθέτει. Τελικά θα υπάρξει, έστω και την ύστατη στιγμή η στοιχειώδης αξιοκρατία? Ή πάλι βυθιζόμαστε στο βούρκο των μικροσυμφερόντων και ρουσφετιών, κατάλοιπο των 400 χρόνων της Τουρκικής σκλαβιάς & νοοτροπίας ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: