27 Αυγ 2013

Ιστορία

27 Αυγούστου
1576 Πεθαίνει ο Τιτσιάνο, Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης.
1770 Γεννιέται ο Friedrich Hegel, Γερμανός φιλόσοφος που ανήκει στην περίοδο του Γερμανικού ιδεαλισμού, γνωστός επίσης και για τη διαλεκτική θεωρία του.
1905 Γεννιέται ο θρυλικός Άρης Βελουχιώτης στη Λαμία, ηγετική μορφή στην αντίσταση ενάντια στη Γερμανική κατοχή, αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ.

1922 Κατακρεουργείται ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, από τον φανατισμένο όχλο των Τούρκων, κατά το χρονικό διάστημα της Μικρασιατικής καταστροφής. Ήταν ο τελευταίος Μητροπολίτης της Σμύρνης και θεωρείται Εθνομάρτυρας.
1922 Μικρασιατική εκστρατεία : Τα τελευταία τμήματα του Ελληνικού στρατού αποχωρούν από τη Σμύρνη και οι Τούρκοι προχωρούν σε ωμότητες εναντίον των Χριστιανών και καίνε σπίτια Ελλήνων, ακόμα και ολόκληρες συνοικίες.
1965 Πεθαίνει ο Ελβετός αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ, αφήνοντας το στίγμα του σε πρωτοποριακές δομές στην αρχιτεκτονική κτιρίων, αλλά και στη σχεδίαση επίπλων, σε αυτό που αποκαλείται σήμερα "μοντερνισμός".
1967 O manager των Βeatles, Brian Epstein, 32 ετών, βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο. Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια του θανάτου του.
1997 Πεθαίνει η λαική-ρεμπέτισα και σπουδαία τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: