9 Αυγ 2013

Το παιχνίδι παίζεται από τις Η.Π.Α

Δεν είναι είδηση ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, θέλει να υποστηρίξει την Ελλάδα. Ήταν μια συνάντηση η οποία είχε προγραμματισθεί με μεγάλη δυσκολία από την Ελληνική αντιπροσωπεία, καθότι ο Ομπάμα, Αφροαμερικανός, μη ρατσιστής και Δημοκρατικός, έρχεται σε αντίθεση με την ακροδεξιά πολιτική συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά και σε αντίθεση επίσης με την προσκόλληση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Γερμανία της Μέρκελ και τις επιδιώξεις της.

Τα αποτελέσματα δεν φαίνονται ακόμα, όλα θα εξαρτηθούν από την στροφή, αν γίνει, της Ελληνικής πολιτικής σε πολλά επίπεδα : απαγκίστρωση από την στρατηγική της Μέρκελ και του Σόιμπλε, έστω κατά μέρος, κοινωνικά δημοκρατικά πρότυπα-απομόνωση του ακραίου ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, επανατοποθέτηση των Η.Π.Α στο παιχνίδι της ενέργειας, μέσω εταιρειών Αμερικανικών συμφερόντων και άλλες συμπληρωματικές ενέργειες σε δεύτερο επίπεδο.

Η γλώσσα του σώματος του Barrack Obama, με ψηλά το κεφάλι και στρεφόμενος στην αντίθετη πλευρά πολλές φορές από τον κ. Σαμαρά, σε συνδυασμό με το χαμηλό πλάγιο βλέμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού-ως μάλλον "κακού"παιδιού-έδειξαν την υπεροχή του Αμερικανού Προέδρου (όχι ότι δεν την είχε), που οριοθετεί το πλαίσιο συνεργασίας και βάζει τους δικούς του όρους. Παρατηρήσατε την προτομή μαύρου πίσω από τη θέση που καθόταν ο κ. Σαμαράς? Αν αυτό δεν ήταν μήνυμα συμβολισμού, τότε τι ήταν?

Η συνάντηση αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για βοήθεια από τις Η.Π.Α, ο Ομπάμα περιμένει απλά να δει τα επόμενα βήματα της πολιτικής Σαμαρά. Ο Καλαματιανός Πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα έχει καλά με όλους, γιατί ο Ελληνικός λαός μπορεί να πείστηκε από τα κατά συρροή ψέμματα που εξεστόμισε προεκλογικά, ο Πρόεδρος Ομπάμα όμως όχι και ούτε πρόκειται.
Αν δεν τηρηθούν οι όροι του παιχνιδιού, η "προδοσία" θα τιμωρηθεί και δεν θα ξεχαστεί. Οι Η.Π.Α γνωρίζουν την ιστορία του κ. Σαμαρά και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, εξάλλου ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν χαμογελούσε & το CNN στο site του, ούτε καν αναφέρει αυτή τη συνάντηση!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

переводить инструмент должен быть размещен в верхней части страницы, облегчая перевести на других языках. Я не говорю на русском .... рад, что вы знаете

Посетите мой блог
http://ebook-gratis007.blogspot.com/