8 Αυγ 2013

Ιστορία

8 Αυγούστου
1303 Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός επιφέρει φθορές και ρήξεις στα τοιχώματά του. Ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και κτίστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Σώστρατο τον Κνίδιο.
1827 Πεθαίνει ο Τζωρτζ Κάννινγκ, Βρετανός και φιλέλληνας πολιτικός. Προς τιμήν του, δόθηκε το όνομά του στη γνωστή ως Πλατεία Κάνιγγος.

1879 Γεννιέται ο Εμιλιάνο Ζαπάτα, Μεξικανός ηγέτης και επαναστάτης των ανταρτών της Αγροτικής Μεξικανικής επανάστασης του 1910. Ο Ζαπάτα προερχόταν από τον φτωχό νότο του Μεξικού, από οικογένεια ακτημόνων και ήταν γνωστός ως "ο τίγρης του Νότου", ο οποίος δολοφονήθηκε πισώπλατα το 1919. Το σύνθημα των Ζαπατίστας ήταν : Tierra y Libertad, γη και ελευθερία.
1898 Γεννιέται ο κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης,  Αλέξης Μινωτής.
1902 Γεννιέται ο Πωλ Ντιράκ, Άγγλος φυσικός, βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1933.
1974 Σαν σήμερα ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Richard Nixon, 61 ετών, αναγγέλλει ότι παραιτείται από τη θέση του. Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που το έκανε αυτό, πιεζόμενος από το σκάνδαλο Watergate και αποφεύγοντας τη δίκη που θα είχε ίσως ως συνέπεια την αναγκαστική αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.
2004 Πεθαίνει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ταλαντούχος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: