11 Σεπ 2013

Ιστορία

Πινοσέτ
11 Σεπτεμβρίου
1922 Εκδηλώνεται το κίνημα Πλαστήρα, Γονατά και Φωκά, στη Χίο και τη Λέσβο, για τα στρατεύματα που είχαν διαφύγει από τη Μικρά Ασία στα δύο αυτά νησιά.
1971 Πεθαίνει ο Νικίτα Χρουστσόφ, Ρώσος Πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.
1973 Πραξικόπημα στην Χιλή του δικτάτορα στρατηγού Πινοσέτ, υποβοηθούμενου από τις Η.Π.Α, ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο σοσιαλιστή Πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλλιέντε. Η στυγνή χούντα θα κρατήσει 17 έτη.

1986 Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σημαντική πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος του 20ου αιώνα, με σημαντική δράση κατά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο και μεταπολεμικά καθώς επίσης και ακαδημαικός.
2001 Δύο επιθέσεις επιβατικών αεροσκαφών οι οποίες πέφτουν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, σκορπούν το θάνατο στους επιβαίνοντες και σε πολίτες στα περίχωρα της πόλης και σπέρνουν τον τρόμο. Τα αεροπλάνα οδηγούνταν από τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα. Ο απολογισμός ήταν 3.000 νεκροί και 3.000 τραυματίες περίπου.
2004 Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, κατά την οποία σκοτώνονται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ΄και όλοι όσοι τον συνόδευαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: